Raimonds Vējonis
Rīgas pilī sveic Valsts prezidenta Ziemassvētku kartītes dizaina konkursa labāko darbu autorus
Ceturtdien, 2018. gada 13. decembrī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī sveica Valsts prezidenta Ziemassvētku kartītes dizaina konkursa labāko darbu autorus un viņu skolotājus.

“Šī gada Ziemassvētku kartīte ir īpaša, jo nesīs Latvijas simtgades vēstījumu gan Latvijā, gan visā plašajā pasaulē,” sveicot konkursa labāko darbu autorus un viņu pedagogus, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents atzina, ka šogad dalībnieki radoši veidojuši katrs savu stāstu par Ziemassvētkiem mūsu Latvijā. Tāpēc bijis patiesi gūti no visiem iesūtītajiem zīmējumiem izvēlēties to atbilstošāko un oriģinālāko ideju.

“Paldies katram konkursa dalībniekam par centību un dalībnieku pedagogiem, kuri palīdz atklāt jauniešu talantus un tos izkopt,” teica Raimonds Vējonis.

Kā pirmā Valsts prezidenta pateicību saņēma konkursa uzvarētāja Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēkne Viktorija Jakovļeva, kuras darbs “Ziemassvētki Latvijā” kļuvis par pamatu Valsts prezidenta 2018. gada Ziemassvētku apsveikuma kartiņai.. Tāpat tika sveikts darbu vērtēšanas komisijas atzinību ieguvušais Špoģu Mūzikas un mākslas skolas audzēknis Einārs Juhņevičs par darbu “Ziemassvētku brīnumu gaidot”, Dagdas Mūzikas un mākslas skolas audzēkne Kitija Jermolajeva par darbu “Ziemassvētku rota”, Kalētu Mūzikas un mākslas skolas audzēkne Anete Porcika par darbu “Ziemassvētkus gaidot!” un Preiļu Mūzikas un mākslas skolas audzēkne Solvita Ragauša par darbu “Jautrās ķekatas”. Savukārt par oriģinalitāti Valsts prezidenta pateicību saņēma Ropažu Mūzikas un mākslas skolas audzēknis Valts Porietis par darbu “Ziemas rīts” un Valsts prezidenta īpašas simpātijas balvas ieguvējs Smiltenes Mākslas skolas audzēknis Kārlis Stūrmanis par darbu “Ceļā uz Ziemassvētkiem”, kurā attēlots Valsts prezidents, slēpojot uz kalna.

Šogad konkurss tika organizēts otro gadu. Kopumā tika iesniegti 135 darbi no dažādām Latvijas izglītības iestādēm, kas īsteno profesionālās ievirzes izglītības programmas mākslā. Tos veidoja skolēni vecumā no 7 līdz 16 gadiem. Savos vizuālās mākslas darbos skolēni attēloja Rīgas pili, Ziemassvētkiem vai Ziemas saulgriežiem raksturīgas tautas tradīcijas, Latvijas simbolus, dabas un pilsētu ainavas.

Darbus vērtēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Valsts prezidenta kancelejas izveidota īpaša komisija. Darbu vērtēšanā tika ņemta vērā darba atbilstība prasībām, autora radošās idejas oriģinalitāte, darba tematiskais risinājums, kompozīcija un izpildījuma kvalitāte.