Raimonds Vējonis
Barikāžu laiks māca par drosmi un vienotību, kas Latvijai ir nepieciešama arī šodien
Barikāžu dienas ir laiks, kas saistās ar varonību, ar mūsu identitātes veidošanos. Tas ir laiks, no kura dalībniekiem varam mācīties drosmi, neatlaidību un vienotību.

Tas bija laiks, kad nostāties plecu pie pleca un stāvēt par savu ticību brīvībai un idejai par neatkarīgu valsti, teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis, sestdien 20. janvārī uzrunājot klātesošos pie ugunskura Doma laukumā, pasākumā par godu Barikāžu aizstāvju atceres dienai.

Valsts prezidents uzsvēra, ka šīs vērtības ir joprojām svarīgas, jo arī šodien ir jāizcīna cīņas par Latvijas nākotni. “Ja tad mēs stāvējām kā nesatricināms mūris, būvējām īstas betona un metāla barikādes ap mums svarīgo, tad šajos 27 gados mēs esam uzbūvējuši cita veida barikādes. Aizspriedumi, neticība, pasīvums un egoisms – tie ir daži no šķēršļiem, kas mums traucē attīstīties, traucē iet uz priekšu,” teica Raimonds Vējonis.

Viņš novēlēja ar kopīgiem spēkiem nojaukt šīs jaunās barikādes, lai Latvija varētu zelt un plaukt.

Valsts prezidents izteica pateicību visiem 1991. gada janvāra barikāžu dalībniekiem, kā arī izteica gandarījumu, ka barikāžu atceres pasākumos piedalās arī jaunā paaudze, kas neļauj aizmirst tā laika notikumus.