No 26. līdz 28. jūnijam oficiālā vizītē Latviju apmeklēs V.E. Polijas Republikas prezidents Andžejs Duda un Agata Kornhauseres-Dudas kundze.

Vizīte būs veltīta Latvijas valsts simtgadei un stiprinās abu valstu divpusējās attiecības, kurās īpaša nozīme ir reģiona drošības, transporta un enerģētikas infrastruktūras attīstības, kā arī ES daudzgadu budžeta jautājumiem.

Trešdien, 27. jūnijā plānota Polijas prezidenta un viņa dzīvesbiedres tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Ivetu Vējones kundzi Rīgas pilī, abu pāru svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa, kā arī Polijas prezidenta grāmatas dāvinājums Tautas grāmatu plauktam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

28. jūnijā paredzēts apmeklēt Ādažu militāro bāzi, lai tiktos ar Polijas kontingenta karavīriem.

Vizīte turpināsies Daugavpilī, kur Polijas prezidents Andžejs Duda kopā ar Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni svinīgā ceremonijā noliks ziedus Latvijas Neatkarības cīņās kritušo poļu karavīru piemiņas vietā Slobodkā un atklās Polijas karalim Stefanam Batorijam veltītu pieminekli. Savukārt vizītes noslēgumā Polijas prezidents piedalīsies Latvijas Poļu savienības un Polijas Republikas vēstniecības Rīgā rīkotajā Polijas Neatkarības simtgades atjaunošanai veltītajā pasākumā Daugavpils teātrī.

Aicinām medijus akreditēties vizītes atspoguļošanai!

Lai akreditētos vizītes atspoguļošanai, lūdzam līdz piektdienai, 22. jūnija plkst. 15:00 Valsts prezidenta kancelejai uz e-pastu prese@president.lv atsūtīt šādu informāciju par katru akreditējamo personu:

  1. medija nosaukums
  2. vārds, uzvārds
  3. personas kods
  4. fotogrāfija (pases formāts)
  5. amats medijā
  6. kontakttālrunis
  7. redaktora vārds, uzvārds, kontakttālrunis

Lūdzam ņemt vērā, ka pēc noteiktā termiņa saņemtie akreditācijas pieteikumi var netikt apstrādāti, kā arī Valsts prezidenta kanceleja vietas ierobežojumu dēļ saglabā tiesības atteikt akreditāciju.