Raimonds Vējonis
Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili
No 2019. gada 14. līdz 16. maijam Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Viņas Ekselence Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili (H.E. Ms Salome Zourabichvili).

Gruzijas prezidentes vizīte ir apliecinājums Latvijas un Gruzijas ciešajām draudzības saitēm un aktīvajai sadarbībai ekonomikas, tirdzniecības, izglītības, kultūras, tūrisma un citās jomās.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsver: “Latvija vienmēr ir bijusi un būs Gruzijas atbalstītājs un draugs tās ceļā uz Eiropas Savienību un NATO. Apliecinām arī Latvijas nemainīgo atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālai nedalāmībai.”

15. maijā Rīgas pilī plānota Gruzijas prezidentes Salomes Zurabišvili tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, abu valstu delegāciju sarunas un prezidentu paziņojums presei, kā arī svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa. Vizītes turpinājumā Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci un Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu. Pēcpusdienā plānots Okupācijas muzeja apmeklējums. Dienas noslēgumā notiks Valsts prezidenta rīkotās oficiālās vakariņas par godu Gruzijas prezidentei.