Raimonds Vējonis
Latviju valsts vizītē apmeklēs Šveices prezidents ar kundzi
Pirmdien, 2018. gada 14. maijā, notiks V. E. Šveices Konfederācijas prezidenta Alēna Bersē un Mjurielas Cēnderes-Bersē kundzes valsts vizīte Latvijas Republikā.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsver: “Latviju un Šveici vieno līdzīgas vērtības un cieša sadarbība. Abām valstīm ir būtiska likumos balstīta starptautiska kārtība, un tāpat kā pārējai Eiropai svarīgi ir drošības jautājumi. Mūsu valstīs tiek augstu vērtētas dabas bagātības – Šveicē tie ir kalni, Latvijā – meži. Un protams, ka mēs tāpat kā šveicieši esam aizrautīgi hokeja spēlētāji un līdzjutēji.”

Valsts vizītes laikā Šveices prezidents Alēns Bersē un Mjuriela Cēnderes-Bersē kundze viesosies Rīgas pilī, kur tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Ivetu Vējones kundzi, kā arī citām Latvijas valsts amatpersonām. Pēc vizītes Rīgas pilī Šveices prezidents ar kundzi kopā ar Valsts prezidentu un Ivetu Vējones kundzi svinīgā ceremonijā noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Pēcpusdienā Šveices prezidents Alēns Bersē un Mjuriela Cēnderes-Bersē kundze apmeklēs Latvijas Nacionālo bibliotēku, kur dāvinās viņu izvēlētu grāmatu Tautas grāmatu plauktam. Savukārt dienas noslēgumā Šveices prezidents ar kundzi apmeklēs Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, kur apskatīs izstādi “Latvijas gadsimts”.

Šī vizīte ir uzskatāma par īpašu pagodinājumu mūsu valstij tās simtgadē un simbolizē Latvijas un Šveices ciešo draudzību un labās divpusējās attiecības.