Egils Levits Ārlietas
Lietuvas, Čehijas, Igaunijas, Latvijas, Polijas, Rumānijas un Slovākijas prezidentu kopīgais paziņojums

Mēs, Lietuvas, Čehijas, Igaunijas, Latvijas, Polijas, Rumānijas un Slovākijas prezidenti, apsveicam Maiju Sandū ar stāšanos Moldovas Republikas prezidenta amatā.

Sagaidot pārmaiņas, ambiciozāku reformu plānu, demokrātiju un ciešākas saites ar Eiropas Savienību, Moldovas Republikas pilsoņi ir izteikuši spēcīgu mandātu Maijai Sandū.

Tādēļ izsakām skaidru atbalstu Maijas Sandū mērķiem nostiprināt īstenotās reformas, kuru pamatā ir demokrātiskās vērtības, pamatbrīvības un tiesiskums. Atbalstām prezidentes Maijas Sandū centienus izveidot Moldovas Republikā efektīvu demokrātisko iekārtu, kas ņem vērā tās pilsoņu vēlmes. Lai veicinātu Moldovas Republikas pārticību un labklājību tās virzībā uz Eiropas Savienību, esam gatavi sniegt Moldovas Republikai savu pieredzi, kas gūta reformu un Eiropas integrācijas gaitā.

Vēlreiz apliecinām savu nelokāmo atbalstu Moldovas Republikas neatkarībai, suverenitātei un teritorijas nedalāmībai, kā arī Moldovas Republikas pilsoņu izvēlei turpināt tuvināšanos ar Eiropu.

Lietuvas Republikas prezidents
Gitans Nausēda

Polijas Republikas prezidents
Andžejs Duda

Igaunijas Republikas prezidente
Kersti Kaljulaida

Rumānijas prezidents
Klauss Johannis

Latvijas Republikas prezidents
Egils Levits

Slovākijas Republikas prezidente
Zuzana Čaputova

Čehijas Republikas prezidents
Milošs Zemans