Valdis Zatlers
Ceturtdien, 6.maijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatleres kundze „Meža dienu 2010” ietvaros Ozolnieku novadā pirmā Latvijas Republikas prezidenta Jāņa Čakstes  dzimtas mājās „Auči” piedalījās kastaņu un liepu alejas stādīšanā.

 

Uzsākot darbu pie alejas ierīkošanas, Valsts prezidents uzsvēra: „Šajās dienās mums ir daudz notikumu, ko atcerēties – ir pagājuši 90 gadi kopš Satversmes sapulces sanākšanas un 20 gadi kopš neatkarības atjaunošanas. Ir ļoti zīmīgi, ka šodien mēs esam tieši šeit – Jāņa Čakstes dzimtas mājās, jo ar Čaksti faktiski ir sākusies mūsu neatkarīgā Latvijas valsts. Mēs visi vēlamies, lai mūsu valsts būtu skaista, stipra, lai to cienītu visā pasaulē, bet, lai tas tā būtu, mums kaut kas ir jāizdara pašiem. Bez darba nav labklājības un skaistas vides, panākumu un goda mūsu valstij. Bez darba nav prieka arī mums pašiem.” Valdis Zatlers pateicās ikvienam, kurš bija ieradies piedalīties alejas veidošanā, un Jāņa Čakstes dzimtai par pirmā Latvijas prezidenta piemiņas uzturēšanu.

 

Valdis Zatlers ir pirmais prezidents, kurš oficiāli apmeklē Jāņa Čakstes dzimtas mājas, kur šobrīd ierīkots muzejs, sniedzot interesentiem iespēju iepazīties ar pirmā Latvijas prezidenta dzīvi un darbu. Pēc alejas stādīšanas arī Valsts prezidents iepazinās ar muzeja ekspozīciju.

 

Kastaņu un liepu alejas ierīkošanā piedalījās arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis, skauti, gaidas, jaunsargi un skolēni no Ozolnieku novada skolām.

 

Valsts prezidents kā Meža dienu patrons aicināja šogad Latvijas neatkarības atjaunošanas svētku un Meža dienu laikā apzaļumot Latviju, lai valsts kļūtu bagātāka un krāšņāka ar jauniem koku stādījumiem, alejām, birzīm un parkiem. Šim aicinājumam aktīvi atsaukusies Latvijas Pašvaldību savienība, Zemkopības ministrija un daudz citu institūciju – kopumā saņemti vairāk nekā 550 pasākumu pieteikumu. „Meža dienu 2010” devīze ir „Par zaļu un neatkarīgu Latviju!”.

Vairāk par Meža dienām kā Valsts prezidenta patronāžu

Vairāk par Jāņa Čakstes 150.gadadienu