Raimonds Vējonis
Vai 13. Saeimas vēlēšanas būs izaicinājums demokrātijai?
Vai spējam ar demokrātiskām metodēm aizstāvēt demokrātiju un stiprināt mūsu valsti? Šis ir tikai viens no jautājumiem, uz kuriem Latvijas un ārvalstu eksperti meklēs atbildes Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa rosinātajā diskusijā “13. Saeimas vēlēšanas – pārbaudījums demokrātijai?” otrdien, 2018. gada 22. maijā, plkst. 14.00 Rīgas pilī.

“Par iespēju dzīvot savā, brīvā, demokrātiskā valstī mēs esam cīnījušies vairākkārt. Taču 21. gadsimts rada jaunus izaicinājumus, kas demokrātiju liek aizstāvēt katru dienu. Jo sevišķi laikā, kad gatavojamies kārtējo reizi īstenot savu pašnoteikšanos, piedaloties 13. Saeimas vēlēšanās. Tuvojoties 6. oktobrim, aizvien biežāk mēs pieredzēsim centienus ietekmēt vēlēšanu iznākumu ar dažādiem paņēmieniem – gan atļautiem, gan pusatļautiem, gan arī nelikumīgiem. Tāpēc mums ir jābūt gataviem stiprināt mūsu vērtības un aizstāvēt katra Latvijas iedzīvotāja brīvo un neietekmēto izvēli,” uzsver Valsts prezidents.

Diskusiju Rīgas pilī atklās Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Diskusiju vadīs Latvijas Universitātes profesore Žaneta Ozoliņa. Par Zviedrijas pieredzi un gūtajām mācībām stāstīs Zviedrijas Civilo ārkārtas apstākļu aģentūras (MSB) direktors Mikaēls Tofvessons, savukārt par Igaunijas pieredzi - stratēģiskās komunikācijas aģentūras META Communications partneris Andreass Kaju.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vecākā eksperte Guna Šnore diskusijas dalībniekus iepazīstinās ar to, kā Latvija gatavojas vēlēšanām. Savukārt par neatkarīgas preses un nevalstisko organizāciju nozīmi pirmsvēlēšanu laikā atgādinās Baltijas mediju izcilības centra izpilddirektore Gunta Sloga. Noslēgumā klātesošajiem būs iespēja komentēt dzirdēto un iesaistīties diskusijā ar ekspertiem par demokrātiju un drošības jautājumiem pirmsvēlēšanu laikā.