Valdis Zatlers
Mīļie svētku virsvadītāji, virsdiriģenti, goda virsvadītāji, goda viesi un visi svētku dalībnieki! Šodien dziesmai un dejai ir liela diena. Gatavošanās X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem ir noslēgusies – mēģinājumi, skates un svētku ieskaņas pasākumi kļūst par vienotu svētku upi.

 

 

Šodien liela diena ir arī Latvijai. Sākas svētki, kuros varam priecāties par talantīgiem un aizrautīgiem dziedātājiem, dejotājiem un mūziķiem, kuri ieskandina visu Latviju latviskās dziesmās un dejas soļos.    

 

Paldies visiem svētku virsvadītājiem un virsdiriģentiem, ka esat vadījuši Latvijas skolu jaunatni uz šiem svētkiem! Paldies par jūsu iedvesmu, sirds degsmi un profesionālo darbu. Spēja tradicionālo kultūras mantojumu padarīt aizraujošu un interesantu mūsdienu jauniešiem ir garants kultūras un garīgo vērtību pārmantošanai. Paldies arī jums, Latvijas skolu jaunieši, ka esat mērķtiecīgi un rūpīgi gatavojušies šai svētku nedēļai un esat gatavi radīt un dāvināt svētkus daudziem tūkstošiem skatītāju un klausītāju klātienē un pie televizora ekrāniem! Lai kopā būšanas prieks, svētku izdošanās un savstarpējā atsaucība dara šos svētkus krāšņus un neaizmirstamus, lai stiprina prieku un lepnumu par to, ka dzīvojam Latvijā!

 

Skatīt Valsts prezidenta interviju par Dziesmu un deju svētkiem LTV raidījumam "Nāc virpulī"