Egils Levits
Valsts prezidenta Egila Levita uzruna Jūrmalas Mūzikas vidusskolas 60. gadskārtas atklāšanā

Labdien, cienījamie skolotāji, skolēni, pašvaldības pārstāvji, visi koncerta klausītāji!

Man ir patiess prieks šajā skaistajā septembra pirmajā dienā būt šeit kopā ar jums! Jūrmalas Mūzikas vidusskola šodien uzsāk savu 60. gadskārtu, un jubilejai ir izvēlēts precīzs un ārkārtīgi trāpīgs vadmotīvs – “Saviļņoti mūzikā”. Tas uzrunā visus mūzikas mīļotājus, un, es teiktu, tas ir ikviens latvietis.

Latvijas valsts simtgades gadā atklātais Kultūras kvartāls Jūrmalā ar mākslas skolu, bibliotēku un mūzikas vidusskolu, kā šodien pārliecinājos, ir ļoti iedvesmojošs. Tas ir ārkārtīgi vērtīgs projekts ne tikai jūrmalniekiem, bet arī visiem pārējiem Latvijas iedzīvotājiem. Šī ir vide, kas pievelk visus mūzikas un mākslas mīļotājus, kultūras cilvēkus vai tos, kuriem kultūra ir svarīga, un man atkal jāsaka – tas ir katrs latvietis.

Citādāk arī nemaz nevar būt, ja māksla, mūzika un grāmatu krātuve mājo līdzās, turklāt mūsdienīgās ēkās un harmonizējošā vidē.

Ceļš uz izcilību mūzikā sākas no mazotnes. Latvieši ir ļoti muzikāla tauta, tomēr mūsu nācijas nozīmīgais pienesums mūzikas jomai pasaules mērogā nebūtu iespējams bez atbilstošas izglītības. Daļu šo panākumu pēctecīgi palīdzējuši kaldināt arī Jūrmalas Mūzikas skolas pedagogi – gan bijušie, gan esošie, rūpējoties par savu audzēkņu izaugsmi un veikumu. Izmantošu mirkli, lai pateiktos arī pirmajam skolas direktoram, kurš šodien šeit ir kopā ar mums. Sirsnīgs paldies arī šī brīža direktorei par pašaizliedzīgo darbu un lielisko veikumu! Paldies visiem pasniedzējiem, kuri šeit ir kuplā skaitā! Tas ir brīnišķīgi, ka ir tik daudz cilvēku, kuri mīl mūziku un dod šo mūzikas prasmi arī tālāk. Protams, paldies arī visiem skolas audzēkņiem!

Aicinu skolas direktori Guntu Liepiņas kundzi saņemt Valsts prezidenta dāvinājumu – plaketi – Jūrmalas Mūzikas vidusskolai tās sešdesmitgadē!

Lai dzīvo mūzika!

Apsveicu vēlreiz skolotājus un audzēkņus ar skolas jubileju! Vēlu darbīgu un gandarījuma pilnu jauno mācību gadu.

Dievs, svētī Latviju!

01.09.2020. Valsts prezidents Egils Levits Zinību dienā viesojas Jūrmalas Mūzikas vidusskolā un Jūrmalas Centrālajā bibliotēkā