Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa apsveikums tautiešiem  Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienā
Dārgie tautieši! Es no sirds sveicu jūs Latvijas valsts neatkarības simtajā gadadienā! Šajos simts gados esam cīnījušies un iestājušies par mūsu valsts neatkarību un tiesībām brīvi lemt savu likteni. Šodien mēs varam būt patiesi lepni par mūsu valsts pastāvēšanas laikā sasniegto. To visu mēs esam paveikuši kopā.

Klaida latviešu drosmīgie vārdi un atbildīgā rīcība palīdzēja saglabāt mūsu valstisko nepārtrauktību okupācijas laikā. Jūsu ticība Latvijai un tās labā paveiktais ļāva mūsu valstij atgūt brīvību un atgriezties rietumu valstu saimē. Jūs paši izcīnījāt savu vietu svešumā un ar to pašu spītu un neatlaidību iestājāties par Latviju. Paldies katram, kas svešumā saglabāja dzīvu Latvijas brīvības liesmu, kopa tradīcijas un lika skanēt latviešu valodai visā brīvajā pasaulē.

Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas daudzi ir devušies svešumā. Iespēja brīvi ceļot, cīnīties par savām cerībām un piepildīt savus sapņus jebkur pasaulē ir viena no svarīgākajām priekšrocībām, ko sniedz brīvība. Pasaulē iegūtās zināšanas un pieredze vienmēr būs jūsu bagātība. Tā ir bagātība, ar kuru aicinu jūs dalīties, lai kopā veidotu mūsu Latviju par mūsdienīgu un labklājīgu valsti.

Un nav svarīgi, kurā pasaules malā atrodamies, bet gan tas, ka savās sirdīs un domās, un darbos esam kopā ar Latviju. Tāpēc vēlos pateikties katram, kas šoruden piedalījās Saeimas vēlēšanās. Es ceru, ka jaunais parlaments ar saviem darbiem iedrošinās jūs atgriezties Latvijā.

Svinēsim mūsu valsts simto dzimšanas dienu! Iesim un darīsim ikvienu darbu ar lepnumu, augsti paceltu galvu un mīlestībā par mūsu Latviju!

Dievs, svētī Latviju!

VIDEO: Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa apsveikums tautiešiem  Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienā