Valdis Zatlers

Ceturtdien, 21.augustā valsts prezidents tikās ar programmas „Iespējamā misija“ dibinātājiem, dalībniekiem un atbalstītājiem. Tikšanās laikā Valsts prezidents iepazinās ar jaunajiem skolotājiem, viņu mentoriem un to skolu direktoriem, kurās strādās jaunie skolotāji, kā arī pārrunāja programmas dalībnieku mērķus un ieceres 2008./2009. mācību gadā.

 

„Katram cilvēkam ir kāds skolotājs un kāds skolēns. Un tā ir visa dzīves būtība - šis neredzamais pavediens starp skolēnu un skolotāju. Tas viss kopā veido tīmekli, kas rāda, vai sabiedrība ir labklājībā dzīvojoša, vai sabiedrība ir izprotoša un gudra, jo zinības mēs varam iegūt grāmatās, bet gudrību – vienīgi no skolotāja. Šī ir ne tikai iespējama misija, bet arī ļoti cēla misija. Gribu jums novēlēt degsmi un apsveikt ar drosmi kļūt par skolotājiem. Es būšu tas, kas atbalstīs jūs ikvienā grūtā brīdī,“ uzrunājot projekta dalībniekus teica Valsts prezidents.

 

Jāpiebilst, ka arī Valsts prezidents programmu „Iespējamā misija” atbalstījis arī iepriekšējā mācību gada laikā, 2008.gada 21.februārī vadot mācību stundu Valmieras Valsts ģimnāzijā. Aktīvākajām stundas dalībniecēm - ģimnāzistēm Zanei Jēkabsonei un Ditai Vanagai vēlāk, pēc Valsts prezidenta ielūguma, bija iespēja iepazīties ar Valsts prezidenta institūta darba ikdienu.

 

Šogad, programmas ietvaros 1.septembrī darbu Latvijas skolās sāks 12 jauni skolotāji – Linda Beķere, Mārtiņš Bērziņš, Inga Deigele, Liene Jurgelāne, Sergejs Hruļovs, Edīte Millere, Anna Gabriša, Santa Prancāne, Inese Pelnēna, Juris Zakrevskis, Arnis Kleinbergs un Viesturs Eglītis. Viņi strādās 11 dažādās skolās visā Latvijā – Blīdenes pamatskolā Saldus rajonā, Ozolnieku vidusskolā un Teteles pamatskolā Jelgavas rajonā, Olaines 1.vidusskolā, Mežciema pamatskolā, Rīgas Lietuviešu vidusskolā, Rīgas Teikas vidusskolā, Rīgas 74.vidusskolā, Rīgas 28.vidusskolā, Ķeguma komercnovirziena vidusskolā Ogres rajonā un Sventes vidusskolā Daugavpils rajonā.