Valdis Zatlers

Šodien Valsts prezidents un Lilita Zatleres kundze tikās ar konkursa „Kas notiek Latvijā?” uzvarētājiem. Apsveicot konkursa laureātus, Valsts prezidents sacīja: „Īsta pilsoniska sabiedrība ir tāda sabiedrība, kurā katrs pilsonis ir aktīvs, piedalās savas valsts sabiedriskajā un politiskajā dzīvē, saprot, kāda ir viņa valsts, kādi ir tās uzdevumi un kā ikvienam pilsonim iespējams aktīvi piedalīties valsts dzīvē. Jāsaka, ka pilsoniska sabiedrība veidojas tikai no zinātkāriem, labi informētiem cilvēkiem. Šī konkursa būtība ir tieši tāda – zināt to, kas notiek Latvijā un pasaulē.”

 

Tāpat Valsts prezidents norādīja: „ Ja gribam būt veiksmīgi gan kā pilsoņi, gan kā valsts kopumā, mums jābūt informētiem. Tikai tad Jūs spēsiet aktīvi piedalīties sabiedriskajā dzīvē un paši savu valsti veidot labāku. Jūs mācaties 9. klasē un jau pēc pāris gadiem Jūs balsosiet vēlēšanās, Jūs ietekmēsiet politiskos procesus valstī un to, kā valsts attīstīsies. Ar šī konkursa palīdzību Jūs esat ieguvuši tās zināšanas, kas ļaus jums savu izvēli izdarīt izsvērti. Šodien vēlos apsveikt ne vien Jūs – konkursa uzvarētājus - bet arī Jūsu skolotājus un vecākus, kuri jūs vadījuši pretī uzvarai. Apzinieties, ka tieši Jūs veidosiet Latvijas nākotni, tāpēc esiet tikpat aktīvi arī turpmāk. Nekļūstiet par pasīviem procesu vērotājiem un kurnētājiem, bet esiet to dalībnieki. Jums ir visas iespējas – to nosaka arī mūsu pamatlikums – mūsu valsts Satversme. Katrs pilsonis var piedalīties un katrs var būt savas zemes saimnieks.” Valsts prezidents arī novēlēja jauniešiem, lai tiem izdotos piepildīt savus mērķus.

 

Uz tikšanos ar Valsts prezidentu bija ieradušies Ziru pamatskolas (Ventspils rajons), Rēzeknes 2. vidusskolas, Rīgas 49. vidusskolas, Gulbenes ģimnāzijas, Daudzeses pamatskolas (Aizkraukles rajons) un Rīgas Amatniecības vidusskolas (veidoja logo Dienas konkursam) audzēkņi, kā arī individuālie konkursu uzvarētāji - Zane Sīle no Aizputes vidusskolas, Guntars Logins no Balvu pilsētas ģimnāzijas, Dāvis Immurs no Natālijas Draudziņas ģimnāzijas, Gustavs Zālītis no Valmieras Valsts ģimnāzijas un Otto Tabuns no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas.