Raimonds Vējonis
Valsts prezidents akreditē Islandes, Kolumbijas un Ganas vēstniekus
Otrdien Rīgas pilī Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā darbam Latvijā akreditēja Islandes, Kolumbijas un Ganas vēstniekus.

Tiekoties ar Islandes Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Aurdni Douru Sigurdssonu (H.E. Mr Árni Þór Sigurðsson) Valsts prezidents atzinīgi novērtēja valstu divpusējās attiecības, t.sk. reģionālo sadarbību, īpaši NB8 ietvaros, kā arī sadarbību NATO. Raimonds Vējonis arī pauda pateicību Islandei par to, ka tā bija pirmā valsts, kas atzina atjaunoto Latvijas neatkarību 1991. gadā, kā arī pārrunāja iespējamo augstāko amatpersonu vizīšu apmaiņu, lai atzīmētu abu valstu simtgadi.

Sarunā ar Kolumbijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Havjeru Dario Igera Anhelu (H.E. Mr Javier Dario Higuera Angel) Valsts prezidents atzinīgi novērtēja līdzšinējo attiecību dinamiku un aktīvo dialogu, kas kļuvis īpaši intensīvs pēdējos gados. Raimonds Vējonis aicināja stiprināt divpusējās ekonomiskās attiecības un palielināt tirdzniecības apgrozījumu, kā arī izmantot Latvijas infrastruktūru kā platformu tranzīta un loģistikas organizēšanai uz Ziemeļeiropu un Centrālāzijas tirgiem. Valsts prezidents pauda Latvijas atbalstu drīzai Kolumbijas uzņemšanai OECD.

Savukārt, tiekoties ar Ganas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Džīnu Amas Bleju (H.E. Ms Gina Ama Blay) Valsts prezidents apliecināja Latvijas vēlmi veicināt politisko dialogu ar Ganu, kas ir viens no Latvijas lielākajiem tirdzniecības partneriem Rietumāfrikā. Raimonds Vējonis pauda Latvijas interesi veicināt starpvalstu sadarbību arī izglītības un zinātnes jomās.