Egils Levits Iekšpolitika
Valsts prezidents atbalsta veselības sistēmas sakārtošanu

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar veselības ministri Ilzi Viņķeli, turpinot sarunu loku ar valdības ministriem un pārrunājot svarīgākās aktualitātes un nozaru politiku attīstības plānus.

Sarunā ar I. Viņķeli tika apspriests sazarots jautājumu loks, kas vērsts uz veselības nozares sistēmisku sakārtošanu un tālredzīgas politikas veidošanu. Abas puses pārrunāja medicīnas un sociālās aprūpes pakalpojumu klāstu un ar to saistīto problemātiku Latvijas slimnīcās. Tika akcentēts, ka veselības aprūpē sabiedrības nevienlīdzība ir mazināma. Tika pārrunātas arī vidējā un ilgtermiņa iespējas medicīniskā personāla nodrošināšanā veselības aprūpes iestādēs, kā arī nozares speciālistu atalgojuma jautājums.

E. Levits izteica interesi par e-veselības sakārtošanu, un I. Viņķele informēja par Veselības ministrijas darbu, kas tiek veikts, lai pēc būtības labotu iepriekšējās kļūdas un panāktu efektīvu un mūsdienīgu rīku, kas palīdzētu gan ārstiem, gan pacientiem. Tāpat prezidents izrādīja interesi par genoma projekta attīstību.

Valsts prezidents un veselības ministre pārrunāja sabiedrības veselības politiku un sabiedrības uzvedības modeļu maiņas nepieciešamību, veicinot veselības profilaksi un veselīga dzīvesveida paradumus.

Valsts prezidents izteica atzinību, ka šobrīd ļoti sarežģītā nozarē esošo apstākļu ietvaros tiek strauji virzīta sistēmas sakārtošana.

Valsts prezidenta Egila Levita tikšanās ar veselības ministri Ilzi Viņķeli