Valdis Zatlers

Sestdien, 18.aprīlī, Lielās talkas patrons Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatleres kundze kopā ar Jelgavas 1.sanatorijas internātpamatskolas skolēniem piedalīsies Vislatvijas talkā, sakopjot skolas parku. Ar spēkavīra Raimondam Bergmaņa organizētajām fiziskajām aktivitātēm tiks dots starts šāgada Lielajai talkai visā valsts teritorijā. Talciniekiem ir plānots grābt pērno gadu sakritušās lapas, vākt nolauztos koku zarus, iztīrīt parku no krūmājiem, kā arī attīrīt parku no atkritumiem. Sestdienas talka ir tikai pirmais solis parka labiekārtošanā. Vēlāk pašvaldība gādās arī par parka soliņu izvietošanu un atpūtas vietu iekārtošanu.

 

Parks pie internātskolas savulaik bija iemīļota atpūtas un izklaides vieta jelgavniekiem. Apkārtnes iedzīvotāji talkas organizatoriem izteica iniciatīvu sakopt parku, un šim aicinājumam pievienojās internātskolas audzēkņi, pedagogi un Valsts prezidents ar kundzi.

 

Pēc labi padarīta darba Valsts prezidents Valdis Zatlers pie Jelgavas pilsētas kultūras nama kopā ar pilsētas priekšsēdētāju pateiksies visiem Latvijas talciniekiem par dalību Latvijas vides sakopšanā.

 

Jau otro gadu Valsts prezidents Valdis Zatlers ir Lielās talkas patrons. Pagājušajā gadā viņš kopā ar ģimeni, olimpiešiem un pagasta iedzīvotājiem piedalījās talkā Lapmežciemā.

 

Pirmā Lielā talka notika 2008.gada 13.septembrī, un tās laikā ap 50 tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju sakopa 512 talkas vietas 364 pašvaldību teritorijās. Organizatoru un poligonu aplēses liecina, ka talkas laikā tika savākti vairāk nekā 260 tūkstoši maisu ar atkritumiem.

 


Šogad, pateicoties organizatoru aizrautībai, talka notiks ne tikai Latvijā, bet vienlaicīgi arī pārējās Baltijas valstīs, Polijā un Sanktpēterburgas apgabalā.

 

Lielo talku Latvijā organizē projekts Pēdas, Latvijas Pašvaldību savienība un domubiedru grupa Tīriem mežiem sadarbībā ar Latvijas Valsts prezidenta kanceleju, Valsts kanceleju, Vides ministriju, Latvijas Valsts mežiem, Latvijas Valsts ceļiem, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociāciju un citiem partneriem.

 

Informācija plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem: lūdzam plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kas vēlas atspoguļot talkas norisi, ierasties līdz plkst. 11:30 talkas norises vietā.

 

 

10:00 Valsts prezidenta tikšanās ar Jelgavas 1.sanatorijas internātpamatskolas skolēniem un pedagogiem

(Zāļu iela 1, Jelgava)

(Foto, video iespēja)

 

10:15 Lielās talkas atklāšana

- iesildīšanās talkai Raimonda Bergmaņa vadībā

- Valsts prezidents kopā ar R.Bergmani dod startu Vislatvijas talkai

(Zāļu iela 1a, Jelgava)

(Iespēja visiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem)

 

Ap 11:40 Preses iespēja ar Valsts prezidentu

(Zāļu iela 1a, Jelgava)

 

13:00 Jelgavas Lielās talkas noslēguma pasākums – Valsts prezidenta uzruna

(Pie Jelgavas Kultūras nama, Krišjāņa Barona iela 6)

 

 

Kontaktpersona medijiem talkas laikā:Valsts prezidenta Preses dienesta vadītājas palīgs Oskars Volfs, tālr.: 26374110