Valdis Zatlers

Valsts prezidents Valdis Zatlers kļūs par patronu rudens Lielajai Talkai „Par tīru un zaļu valsti. Dāvana Latvijai 90.gadadienā”, kuru 13.septembrī visā Latvijas teritorijā organizē iniciatīvas grupa Latvijas 90.gadadienas pasākumu ietvaros. Šobrīd talkas koordinatori aicina iedzīvotājus visā Latvijā apzināt nelegālās izgāztuves, lai šīs vietas reģistrētu Lielās Talkas darbu sarakstā.

 

„Šis ir īpašs gads - Latvijas 90. dzimšanas dienas gads. Vēlos aicināt ikvienu Latvijas iedzīvotāju parādīt mūsu dzimtajai zemei cieņu un to, cik daudz tad patiesībā mēs to mīlam,” uzsver Valsts prezidents.

 

Talka ir iecerēta kā dāvana Latvijai 90.jubileju ar mērķi apvienot brīvprātīgos un domubiedrus no visiem Latvijas pagastiem un pilsētām, lai sakoptu valsti svētkiem. Informāciju par vietām, kuras nepieciešams sakopt, iedzīvotājus aicina sūtīt uz e-pastu: talkas@talkas.lv un pieteikt internetā: http://www.talkas.lv.

 

Talka notiks vienlaicīgi visā Latvijā un to uz vietām palīdzēs organizēt Latvijas Pašvaldību savienības nozīmēti koordinatori, kuru saraksts atrodams internetā: http://www.talkas.lv. Talka notiks sestdienā, lai nodrošinātu iespēju tajā piedalīties pēc iespējas lielākam skaitam Latvijas iedzīvotāju. Plānots, ka Lielajā Talkā varētu piedalīties ap 40000 Latvijas iedzīvotāju.

 

Talkas organizēšanai apvienojusies domubiedru grupa – idejas autores Anna Žīgureun Ilze Aizsilniece, talku organizatore no projekta „Pēdas” Vita Jaunzeme, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, vairāki uzņēmumi – Latvijas Valsts meži, Latvijas Valsts ceļi un Latvijas Zaļais punkts, sabiedriskā sektora aktīvisti Uģis Prauliņš, Rafi Haradžanjans un Gunārs Janaitis, vairāki valsts pārvaldes darbinieki un citi. Lielās Talkas atbalstītāju saraksts atrodams internetā: http://www.talkas.lv.

 

Lielā Talka „Par tīru un zaļu valsti. Dāvana Latvijai 90.gadadienā” iekļauta Latvijas valsts 90. jubilejas pasākumu sarakstā, kas atrodams internetā: http: www.lv90.lv