Raimonds Vējonis
Valsts prezidents pasniedz Triju Zvaigžņu ordeni Somijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijā
Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Somijas divpusējo attiecību sekmēšanā un stiprināšanā, 2018. gada 31. jūlijā Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni V.E. Somijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijas Republikā Olli Kantanenam (H.E.Mr. Olli Kantanen).

Ordeņu kapituls ir pieņēmis lēmumu piešķirt Triju Zvaigžņu ordeni, III šķiru Olli Kantanenam un iecelt viņu par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri.

Somijas vēstnieks Olli Kantanens darbu Latvijā uzsāka 2014. gadā. Valsts prezidents Somijas vēstnieka atvadu vizītes laikā atzinīgi novērtēja Latvijas un Somijas ciešo politisko dialogu, aktīvās divpusējās attiecības un augsta līmeņa amatpersonu vizīšu apmaiņu. Katras vizītes sagatavošanā bija iesaistīta Somijas vēstniecība Latvijā un vēstnieks Olli Kantanens personīgi.

2017. gadā, atzīmējot Somijas simtgadi, Somijas vēstniecība Latvijā rīkojas vairākus kultūras un mākslas pasākumus - Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestra koncertus Valmierā un Jelgavā Somijas Aizsardzības spēku orķestra diriģenta Jirki Koskinena vadībā, kā arī Somija bija pārstāvēta Ziemeļvalstu filmu dienās Rīgā un Daugavpilī. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā bija iespēja aplūkot izcilā somu dizainera Tapio Virkalas darbu izstādi “Dzeja stiklā, porcelānā un sudrabā”. Ar Somijas vēstniecības atbalstu Liepājā tika izveidota dokumentālo liecību izstāde “Somu jēgeri Latvijā”.

Nozīmīga vieta Latvijas un Somijas divpusējās attiecībās ir ekonomisko sakaru un biznesa kontaktu veidošanai. Īpaši augstu tiek vērtētas Somijas investoru aktivitātes Latvijā. Piemēram, Latvijas tirgū ir investējuši Somijas uzņēmumi “Lindstrom” un “Fazer”.

Tāpat jāatzīmē, ka Olli Kantanens veicis aktīvu darbu Latvijas reģionos un pilsētās.