Raimonds Vējonis
Valsts prezidents pateicas Kanādai par lēmumu turpināt dalību NATO kaujas grupā Latvijā līdz 2023. gadam
“NATO kaujas grupa Latvijā darbojas veiksmīgi, pateicoties izcilajai Kanādas vadībai,” otrdien, 2018. gada 10. jūlijā, tikšanās laikā ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Puses ar gandarījumu atzīmēja pozitīvo dinamiku, kas pēdējo gadu laikā iezīmējusies Latvijas un Kanādas sadarbībā. Latvijas un Kanādas ciešā sadarbība stiprina visai Eiropai tik nozīmīgo Transatlantisko saikni.

“Pateicos par Kanādas valdības lēmumu turpināt dalību NATO kaujas grupā Latvijā līdz 2023. gadam. Kanādai ir liela pieredze darbībai ziemeļu klimatiskajos apstākļos, kā arī daudzu kopienu sabiedrības veiksmīgā attīstībā, kas ļauj tai sekmīgi vadīt daudznacionālo kaujas grupu Latvijā. Savukārt Kanādas karavīri Latvijā var gūt pieredzi sadarbībai ar Eiropas sabiedrotajiem.,” sacīja Valsts prezidents.

“Mūsu NATO un ES partneri aizvien vairāk apzinās mūsdienu apdraudējumu daudzveidīgo raksturu. Kanādas dalība NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā dos iespēju pilnīgāk apzināt reģiona drošības situāciju un sniegt savu ieguldījumu tās stiprināšanā” atzīmēja Raimonds Vējonis.

Pēdējo gadu laikā ir padziļinājusies ekonomiskā sadarbība abu valstu starpā, tomēr pastāv liels potenciāls šo sadarbību attīstīt tālāk, izmantojot ES un Kanādas Visaptverošā ekonomikas un tirdzniecības nolīguma (CETA) sniegtās iespējas.

Latviju un Kanādu vieno cieši cilvēku savstarpējie kontakti. Kanāda kļuva par viesmīlīgu mītnes zemi daudziem latviešiem, kas devās trimdas gaitās pēc Otrā pasaules kara. Arī šodien mūsu valstis vieno kontakti ne tikai biznesā, bet arī kultūrā, izglītībā un sportā, jo īpaši hokejā.

Vizītes Latvijā laikā Džastins Trudo tikās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski un apmeklēs Ādažu militāro bāzi, kur viņam paredzēta tikšanās ar Kanādas vadītās NATO kaujas grupas Latvijā karavīriem.