Valdis Zatlers

{module=pk/pages/media_player.xml?play_url=/storage/items/WMV/item_2115_Liktendarzs23082009.wmv&play_width=400&play_height=400}

 

Šodien, 23.augustā, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatleres kundze piedalījās Latvijas Televīzijas akcijā „Top Latvijas Likteņdārzs!” , lai atbalstītu nacionālo un visas Eiropas līmeņa kultūras projektu „Likteņdārzs”, kas ar Latvijas tautas atbalstu top Koknesē, Krievkalna salā Daugavas vidū.

 

Valdis Zatlers un Lilita Zatlere iesaistījās ābelīšu alejas zālītes sēšanas darbos, veidoja ugunskuru vietas LTV vakara pasākuma daļai. Valsts prezidents dziedāja kopā ar Renāru Kauperu un jauniešiem no „Mazās kavalērijas”, iedvesmojot talciniekus aktīvam darbam.

 

Būdams „Likteņdārza” patrons, Valsts prezidents šodienas talkā atzina, ka dārzā galvenā ideja ir mūsu mantojums: „Kaut kas ir jāatstāj katrai paaudzei, ne tikai gēni. Ir jāatstāj piemiņa, ir jāatstāj kultūras mantojums, tikuma mantojums, ir jāatstāj arī materiālais un zemes mantojums.” Novērtējot parka nozīmi Latvijas tautai, viņš uzsvēra: „Ja šodien mēs novērtējam Brīvības pieminekli, tad nākotnē sabiedrība novērtēs arī „Likteņdārzu”.”

 

Trīs mēnešus atpakaļ, 23.maijā, Valsts prezidents ar ģimeni piedalījās „Likteņdārza” iekārtošanās darbos Meža dienu ietvaros, kad salas teritorijā tika vākti sakrituši koku zari, lapas, akmeņi no lauka, kā arī iestādīti jauni koki.

 

“Likteņdārzs” ir nacionāla un visas Eiropas līmeņa projekts, kas ar Latvijas tautas atbalstu top Kokneses salā, Daugavas vidū. “Likteņdārzs” top kā kultūrvēsturiska piemiņas vieta, lai iemūžinātu Latvijas tautas piemiņu, kas kļuvusi par 20.gadsimta totalitāro režīmu upuriem. Projekts uzsākts Latvijas 90.gadadienā, un to plānots pilnībā pabeigt desmit gadu laikā kā dāvanu Latvijas 100.dzimšanas dienā.