Valdis Zatlers
 

Sestdien, 13.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalījās Lielajā talkā "Par tīru un zaļu valsti. Dāvana Latvijai 90.gadadienā". Zaļa, tīra un latviska vide ir mūsu valsts vizītkarte, norādīja Valsts prezidents, pasvītrojot, ka neatņemama šīs vizītkartes daļa ir balto smilšu liedags un sakoptas kāpas, tāpēc Valsts prezidents kopā ar olimpiešiem un pagasta iedzīvotājiem talkoja Lapmežciemā.

 

Valsts prezidents ir Latvijas Lielās talkas patrons un portālā www.talkas.lv tika aicinājis piedalīties šajā Latvijas sakopšanas darbā visus tos, kuriem nav vienaldzīga Latvija un tās vide. “Mēs visi zinām, ka šis ir īpašs gads - Latvijas 90-tās dzimšanas dienas gads. Taču negaidot zīmīgo dzimšanas dienas datumu, mēs jau tagad katrs savā vietā un veidā varam savai Latvijai pasniegt kādu dāvanu. Šo sestdien mēs visi kopā varam darīt Latviju tīrāku, sakoptāku, zaļāku un, protams, latviskāku,” uz talku aicinot, sacīja Valsts prezidents.

 

Lapmežciemā kopā ar Valsts prezidentu Lielajā talkā piedalījās Latvijas basketbola izlases spēlētājas, olimpiskās bronzas medaļas svarcelšanā ieguvējs Viktors Ščerbatihs, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas un biedrības „Māmiņas bērnu labklājībai” pārstāvji.

 

Sestdien, 13.septembrī no plkst.10:00 Lielā talka plānota 339 Latvijas pagastos un pilsētās. Informāciju par pašvaldībās uzkopjamajām vietām un talku koordinatoriem var iegūt, apmeklējot portālu www.talkas.lv. Lielās talkas idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure, to kopīgi īsteno domu biedru grupa Tīri meži, projekts Pēdas, Latvijas pašvaldību savienība, a/s Latvijas zaļais punkts, VAS Latvijas valsts meži, Valsts kanceleja un Aizsardzības ministrija.