Valdis Zatlers

Trešdien, 21. janvārī, Valsts prezidents Valdis Zatlers kā izglītības iniciatīvas „Iespējamās misija” patrons piedalījās pirmajā „Iespējamās misijas” Draugu kluba diskusijā, kuras laikā tika apkopoti programmas sasniegtie rezultāti pirmā mācību pusgada laikā, kā arī iezīmēti turpmākie attīstības virzieni.

 

„ „Iespējamā misija” ir par diviem cilvēka uzdevumiem, ko liktenis viņiem liek darīt savā mūžā: pirmais – mācīties, otrais – mācīt. Mēs visi esam bijuši skolēni, un mēs visi esam bijuši skolotāji. Mēs mācām un mācāmies ģimenē, darbā, interešu klubos. Ļoti daudz mūsu cilvēcisko attiecību ir saistītas ar ciešu, neredzamu saiti ar tiem cilvēkiem, kas mūs ir mācījuši un kam mēs esam mācījuši. Tas ir viens no sabiedrības pamatiem,” norādīja Valsts prezidents.

 

Uzrunājot „Iespējamās misijas” dalībniekus un atbalstītājus, Valsts prezidents uzsvēra, ka izglītība ir viens no pamatiem pašreizējās ekonomiskās lejupslīdes pārvarēšanai, turklāt ir svarīgi apzināties vārda „iespējams” nozīmi – saprast, ka grūtības iespējams pārvarēt un dzīve atkal ies augšup.

 

„„Iespējamā misija” ir viena no atbildēm, kas Latvijai jādara. Mums ir jāvar celt skolotāju prestižu, jāparāda tas, ka no skolotāju kvalitātes atkarīga izglītības kvalitāte. No tā tālāk ir atkarīgs, kā attīstīsies un cik labklājības pilna būs mūsu valsts, cik labi mēs dzīvosim. Mums jāprot parādīt, ka skolotājs ir patiesais sabiedrības līderis,” uzsvēra „Iespējamās misijas” valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma.

 

„Iespējamā misija” ir nacionāla mēroga korporatīvās sociālās atbildības iniciatīva izglītības jomā Latvijā. Programmas mērķis ir sekmēt izglītības kā vērtības nostiprināšanos Latvijā, palīdzot talantīgiem augstskolu absolventiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem.