Valsts prezidents piedalīsies Gruzijas simtgadei veltītajos svinīgajos pasākumos
Valsts prezidents Raimonds Vējonis no 2018. gada 25. maija līdz 28. maijam darba vizītes ietvaros apmeklēs Tbilisi, kur piedalīsies Gruzijas simtgadei veltītajos svinīgajos pasākumos.

“Latvijai un Gruzijai ir vienas vērtības – brīvība un vēlme pašiem lemt savas valsts likteni, kas mūs iedrošina ik dienas strādāt, lai stiprinātu mūsu valstis un vairotu mūsu tautu labklājību,” uzsver Valsts prezidents.

Sestdien, 2018. gada 26. maijā, Valsts prezidents teiks uzrunu zvērestu došanas ceremonijā par godu Gruzijas simtgadei, kas notiks Brīvības laukumā Tbilisi. Svinīgajā pasākumā klātesošos uzrunās Gruzijas prezidents Giorgijs Margvelašvili (Giorgi Margvelashvili), Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers (Jean-Claude Juncker), kā arī Armēnijas prezidents Armens Sarkisjans (Armen Sarkissian), Somijas prezidents Sauli Nīniste (Sauli Niinisito), Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite ( Dalia Grybauskaite), Polijas prezidents Andžejs Duda (Andrzej Duda) un Slovākijas prezidents Andrejs Kiska (Andrej Kiska).

Pēc svinīgās ceremonijas Brīvības laukumā Valsts prezidents Raimonds Vējonis piedalīsies apaļā galda diskusijā “Sadarbība labklājībai – nākamā gadsimta stratēģija” Gruzijas parlamentā. Savukārt dienas noslēgumā Valsts prezidents apmeklēs Nacionālo jauniešu pili, kur vēros uzvedumu par Gruzijas pirmās neatkarības deklarācijas parakstīšanu, kā arī apmeklēs svinīgo koncertu par godu Gruzijas valsts simtgadei Gruzijas valsts operā un teātrī “Zakaria Paliashvili”.