Raimonds Vējonis
Valsts prezidents piedalīsies NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmē Briselē
Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien un ceturtdien, 2018. gada 11. jūlijā un 12. jūlijā, dosies darba vizītē uz Briseli, Beļģiju, kur piedalīsies NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmē.

Valsts prezidents pirms NATO samita norāda: “Aliansei ir būtiski spēt rast atbildes uz jaunajiem drošības izaicinājumiem. Tāpēc ir jāturpina paaugstināt dalībvalstu spējas stāties pretī gan tradicionālajiem, gan arī hibrīdajiem apdraudējumiem”.

Sanāksmē NATO valstu līderi diskutēs par īstenojamajiem pasākumiem, lai nostiprinātu atturēšanas politiku un palīdzētu alianses dalībvalstīm attīstīt jaunas aizsardzības spējas. Tāpat sagaidāmas diskusijas par sabiedroto aizsardzības finansējuma palielināšanu, lielāku NATO iesaisti cīņā pret terorismu, kā arī turpmāku alianses paplašināšanos.

Savukārt ceturtdien, 2018. gada 12. jūlijā, plānota NATO valstu un valdību vadītāju darba sesija ar Ukrainas un Gruzijas pārstāvjiem, lai diskutētu par drošības izaicinājumiem reģionā. Dienas otrajā pusē Valsts prezidents Raimonds Vējonis piedalīsies Latvijas Republikas pastāvīgās pārstāvniecības NATO jauno telpu oficiālajā atklāšanā. Tāpat ceturtdien Valsts prezidentam plānota divpusējā tikšanās ar Armēnijas premjermistru Nikolu Pašinjanu (Nikol Pashinyan).