Raimonds Vējonis
Valsts prezidents piedalīsies Pirmā pasaules kara beigu 100. gadadienas piemiņai veltītajos pasākumos Parīzē
2018. gada 10. un 11. novembrī Valsts prezidents Raimonds Vējonis piedalīsies Pirmā pasaules kara beigu 100. gadadienas piemiņai veltītajos pasākumos, kas norisināsies Parīzē, Francijā.

Atsaucoties Francijas prezidenta Emanuela Makrona ielūgumam, Valsts prezidents piedalīsies Pirmā pasaules kara beigu 100. gadadienas piemiņai veltītā ceremonijā pie Triumfa arkas, kā arī Parīzes Miera foruma atklāšanā.

Latvijā 11. novembrī atzīmē Lāčplēša dienu par godu Latvijas armijas uzvarai pie Daugavas un Rīgas atbrīvošanai 1919. gadā. Visā pasaulē šis datums saistās ar citu notikumu gadu iepriekš – Pirmā pasaules kara beigām.

“Pirmā pasaules kara laikā mūsu karavīri pirmo reizi pulcējās zem latviešu karogiem, lai iestātos paši par savu zemi. Šajā laikā Latvija ieguva tādus nenovērtējamus sabiedrotos kā Francija, Anglija, Polija un Igaunija. Ar viņu atbalstu mēs izcīnījām uzvaru neatkarības cīņās. Kā toreiz, tā arī šodien mūsu sabiedrotie iestājas par Latviju. Pieminot Pirmā pasaules kara beigas, mēs godināsim vērtības, kas mūs vieno vēl arvien – brīvību, demokrātiju un tautu pašnoteikšanās tiesības,” uzsver Valsts prezidents.

Vizītes noslēgumā Raimonds Vējonis veiks simbolisku grāmatu dāvinājumu Parīzes Miera bibliotēkai.

Pirmā pasaules kara beigu 100. gadadienas svinīgajos piemiņas pasākumos Parīzē piedalīsies vairāk nekā 80 valstu un valdību, kā arī starptautisko organizāciju vadītāji.