Valdis Zatlers
Valsts prezidents Valdis Zatlers no 6. līdz 11.jūlijam piedalīsies vairākos X Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumos. 10.jūlijā Valsts prezidents, šo svētku patrons,  kopā ar Lilitu Zatleres kundzi dosies svētku gājienā.

 

Tās pašas dienas vakarā Valdis Zatlers uzrunās svētku dalībniekus un skatītājus vakara koncertā Mežaparkā, kas tiešraidē tiks translēts Latvijas Televīzijā.

 

Savukārt 11.jūlijā Valsts prezidents kopā ar dzīvesbiedri apmeklēs deju lielkoncertu stadionā "Daugava". Bet 8.jūlijā viņš ir ielūdzis svētku organizatorus un dalībnieku pārstāvjus uz svinīgu pasākumu Rīgas pilī, kas jau kļuvusi par tradīciju.

 

„Dziesmu un deju svētku nedēļā dejotāji un dziedātāji no visas Latvijas radīs svētkus Mežaparka estrādē, Daugavas stadionā, Rīgas parkos un skvēros. Es vēlos, lai šajos svētkos pilnībā zūd robeža starp svētku dalībniekiem un skatītājiem, lai dzied skatītāju rindās un otrpus televīzijas ekrāniem, lai svētku pacilātība un prieks būtu arī visiem tiem, kuri šoreiz neiekļuva dalībnieku rindās. Vēlreiz vēlos pateikties ikvienam, kurš ir ieguldījis savu talantu, prasmes un enerģiju, lai skolu jaunatnes dziesmas pildītu Latvijas āres, lai aizrautīgās dejās rībētu zeme un lai svētki varētu izskanēt godam. Leposimies ar Latvijas jaunatni, kas mīl šo zemi un latvisko dziesmu un deju!” sagaidot svētkus, saka Valsts prezidents Valdis Zatlers.

 

Vairāk par patronāžas projektu