Raimonds Vējonis
Valsts prezidents Raimonds Vējonis atsauks Jāņa Bordāna kandidatūru uz Ministru prezidenta amatu
Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien, 2018. gada 14. novembrī, Rīgas pilī tikās un uzklausīja Ministru prezidenta amata kandidātu Jāni Bordānu. Tikšanās laikā J.Bordāns informēja Valsts prezidentu par valdības veidošanas gaitu. J.Bordāns atzina, ka neredz iespējas izveidot valdību un saņemt Saeimas vairākuma atbalstu.

Tāpēc rīt Valsts prezidents parakstīs rīkojumu, ar kuru atzīs par spēku zaudējušu savu aicinājumu Jānim Bordānam sastādīt Ministru kabinetu.

Tikšanās laikā Valsts prezidents pateicās J.Bordānam par mēģinājumu izveidot valdību un pauda nožēlu par politisko partiju nespēju vienoties par atbalstu J.Bordāna veidotajai valdībai.

Valsts prezidents konsultācijas par iespējamo Ministru prezidenta amata kandidātu turpinās pēc valsts svētkiem. “Sagaidu, ka šo laiku politiskās partijas izmantos, lai turpinātu konsultācijas un meklētu kopsaucējus,” norāda Valsts prezidents.

Plānots, ka Valsts prezidents uzreiz pēc valsts svētkiem tiksies ar partijas “KPV LV” virzīto Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu un partiju apvienības “Attīstībai / Par!” virzīto Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku, lai uzklausītu viņu redzējumu par turpmāko valdības veidošanas procesu.