Raimonds Vējonis
Valsts prezidents Raimonds Vējonis tiekas ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu
Ceturtdien, 2019. gada 21. martā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī tikās ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu, lai uzklausītu ministra redzējumu par iekšlietu nozarē veicamajiem darbiem un prioritātēm.

Tikšanās laikā Valsts prezidents uzsvēra: “Latvija ir paveikusi nozīmīgu darbu, lai stiprinātu valsts ārējo drošību un samazinātu iespējamos apdraudējumus. Šobrīd būtiski rast nepieciešamos resursus, lai stiprinātu iekšējo drošību, veicot ilgtermiņa ieguldījumus cilvēkresursos un materiāltehniskā nodrošinājuma sakārtošanai.”

 Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka iekšējās drošības stiprināšanai ir jābūt visas valdības prioritātei.

 Papildus iekšlietu ministrs informēja, ka par savas darbības prioritātēm izvirzījis darbu pie Moneyval ziņojuma rekomendāciju ieviešanas un korupcijas risku samazināšanas Iekšlietu ministrijas pārraudzībā esošajās iestādēs, papildus finanšu resursu piesaistīšanas iekšlietu sistēmai, Valsts policijas darbinieku izglītošanas un kvalifikācijas celšanas, kā arī sadarbības ar Latvijas ražotājiem valsts drošībai nepieciešamo risinājumu izstrādāšanai.

 Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis plānojis tikties ar visiem Krišjāņa Kariņa vadītās valdības ministriem, lai uzklausītu ministru redzējumu par viņu pārraugāmajās nozarēs veicamajiem darbiem un prioritātēm 2019. gadā un turpmākajos gados.