Raimonds Vējonis
2019. gada 14. maijā Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā Rīgas pilī darbam Latvijā akreditēja Brazīlijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Nelsonu Antoniu Tabažaru di Oliveiru (H.E. Mr Nelson Antônio Tabajara de Oliveira) un Malaizijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Džonu K. Samuelu (H.E. Mr John K. Samuel).

Sarunas laikā ar Brazīlijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Nelsonu Antoniu Tabažaru di Oliveiru Valsts prezidents uzsvēra abu valstu lieliskās divpusējās attiecības, tai skaitā ekonomiskās attiecības pārtikas, farmācijas, transporta un loģistikas, kā arī IKT jomās. Latvija ir ieinteresēta veicināt sadarbību izglītības nozarē – plašākā studentu un mācībspēku apmaiņā Erasmus+ programmas ietvaros un dažādos medicīnas, biotehnoloģijas, veselīgas pārtikas un IKT pētniecības projektos. Lai panāktu veiksmīgu tālākas sadarbības attīstību, svarīgi stiprināt valstu līgumtiesisko bāzi. Valsts prezidents atzinīgi novērtēja arī Eiropas Savienības (ES) un Brazīlijas politisko dialogu un atbalstīja ES – MERCOSUR (Dienvidamerikas valstu kopējā tirgus) tirdzniecības sarunu turpināšanu, – uzsverot, ka Brazīlija ir ES stratēģiskais partneris.

Valsts prezidentam tiekoties ar Malaizijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Džonu K. Samuelu, tika atzīmēta vēlme veidot aktīvāku un regulārāku politisko dialogu, kā arī intensificēt augsta līmeņa vizīšu apmaiņu. Valsts prezidents uzsvēra, ka Malaizija Latvijai ir nozīmīgs tirdzniecības partneris Dienvidaustrumāzijā, tāpēc esam ieinteresēti ekonomiskās sadarbības attīstības turpināšanā un savstarpējās līgumtiesiskās bāzes stiprināšanā.. Sarunas laikā tika atzīmēts, ka Latvija atbalsta ES-Malaizijas brīvās tirdzniecības līguma sarunu atsākšanu. Līguma noslēgšana stiprinātu divpusējās ekonomiskās attiecības, paverot jaunas tirdzniecības un uzņēmējdarbības iespējas un kopumā veicinot ES tirdzniecības attiecības ar Malaiziju un Dienvidaustrumāzijas reģionu.