Raimonds Vējonis
Valsts prezidents sveic Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas absolventus
“Ar katru Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas izlaidumu mēs stiprinām mūsu valsts aizsardzības spējas. Un mēs patiesi lepojamies, ka mūsu virsniekus un karavīrus, viņu izglītību, spējas un pieredzi novērtē arī mūsu NATO partneri,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, uzrunājot Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas absolventus.

Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvijas armijas virsnieki un karavīri visos laikos ir iestājušies par mūsu valsts neatkarību. Mūsu vēstures lapas puses glabā arī sāpīgas atmiņas par notikumiem, kad viņiem netika dota šāda iespēja. “Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas mēs no jauna veidojām Latvijas Nacionālos bruņotos spēkus, jo mēs zinājām brīvības cenu. Arī šodien mēs turpinām un turpināsim attīstīt mūsu bruņotos spēkus, lai nekad vairs nepieļautu, ka atkārtojas šie baisie vēstures notikumi,” uzsvēra Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents jaunajiem virsniekiem novēlēja, lai viņus vienmēr pavada gandarījums un lepnums par piederību Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Kopš pirmā akadēmijas izlaiduma 1992. gadā Latvijas armija ir kļuvusi par 1621 augsti izglītotiem virsniekiem bagātāka. Ar šo izlaidumu Latvijā atjaunota unikāla tradīcija, kurā Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetiem, iegūstot leitnanta pakāpi, tiek dāvināts zobens.