Valdis Zatlers
  Atklājot „Iespējamās misijas nedēļu”, šodien, 8.februārī, Valsts prezidents un „Iespējamās misijas” patrons Valdis Zatlers vadīja mācību stundu Rīgas Mūzikas internātvidusskolā. Stundas temats bija „Atjaunotās Latvijas valsts sapņi 20 gadu garumā”.   Pārrunājot notikumus pirms 20 gadiem un patlaban, Valsts prezidents ar skolēniem diskutēja par 4.maija svētku nozīmi, to svinēšanu un izjūtām, kurām vajadzētu rasties, šogad svinot 20 gadadienu kopš neatkarības atjaunošanas. Valdis Zatlers atzina: „Šiem svētkiem, manuprāt, vajadzētu būt tādiem, lai jūs kaut mirkli izjustu tās emocijas, kas bija tad, kad deputāti nāca ārā no Augstākās padomes ar apziņu, ka viņi izdarījuši darbu – atguvuši to, kas ir pazaudēts.”

 

Skolēni izteica savas pārdomas par iespējamajiem 4.maija svētku pasākumiem, tajā skaitā emociju radīšanu tiem, kuri nav piedzīvojuši laiku pirms 20 gadiem.

Tāpat stundas laikā tika runāts par galvenajām dzīves vērtībām, patriotismu, piederības un vienotības izjūtu. Valsts prezidents pauda pārliecību, ka Latvija ir labākā valsts pasaulē, norādot: „Katrreiz, kad es atgriežos no dažādām pasaules vietām šo 20 gadu laikā, es vienmēr saku paldies par to, ka ir Latvija, kur atgriezties. Pirms 4.maija tā nebija.”

Tiekoties ar skolēniem, Valsts prezidents uzsvēra, ka nav neiespējamas, bet gan tikai iespējamas misijas. Viņš pauda pārliecību, ka viss ir atkarīgs no pašiem cilvēkiem un viņu izvirzītajiem uzdevumiem, kas dara dzīvi interesantu, piepildītu un laimīgu. Valdis Zatlers skolēniem novēlēja, lai viņu dzīvē ir tikai iespējamas misijas un lai veicas ar pašu izvirzīto uzdevumu īstenošanu.

Valsts prezidents mācību stundu Rīgas Mūzikas internātvidusskolā vadīja, atsaucoties Aleksandra Vorobjova aicinājumam, kurš ir „Iespējamās misijas” otrā iesaukuma dalībnieks un skolā strādā par fizikas un matemātikas skolotāju.

„Iespējamā misija” ir nacionāla mēroga ierosme, kuras uzmanības centrā ir izglītība. Tā dibināta ar mērķi nostiprināt izpratni par izglītību kā vērtību Latvijā. „Iespējamās misijas nedēļas” galvenais vadmotīvs šogad – dzīve ienāk skolā. „Iespējamās misijas nedēļas” dalībnieki ar savu pieredzi un stāstiem parāda bērniem, ka dzīvē viss ir iespējams – tikai jāapzinās savi mērķi un sapņi.