Egils Levits
Valsts prezidents viesojas Augstākajā tiesā

16. septembrī Valsts prezidents Egils Levits Augstākajā tiesā tikās ar priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču, Civillietu departamenta priekšsēdētāju Aigaru Strupišu, Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāju Veroniku Krūmiņu un Krimināllietu departamenta tiesnesi Pēteri Opincānu.

Viesošanās laikā Valsts prezidents ar Senāta pārstāvjiem pārrunāja tieslietu nozares izaicinājumus – administratīvo lietu skaita palielināšanos, lietu sarežģītības līmeņa paaugstināšanos un pārāk lielu krimināllietu izskatīšanas ilgumu. Tika pārrunāti iespējamie sistēmiskie risinājumi, kā efektivizēt lietu izskatīšanu un tiesnešu darbu.

E. Levits uzsvēra, ka “tieslietu nozare Latvijā strādā kvalitatīvi, un salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm mūsu darbs ir profesionāls, taču kvalitātes latiņu vienmēr var celt vēl augstāk”.

Tikšanās noslēgumā Valsts prezidents ar Augstākās tiesas tiesnešiem un darbiniekiem diskutēja par dažādām tieslietu nozares aktualitātēm. Augstākās tiesas priekšsēdētājs I. Bičkovičs pateicās E. Levitam par apmeklējumu un vēlēja sekmes jaunajā amatā.

Valsts prezidents Egils Levits apmeklē Augstāko tiesu