Valdis Zatlers
Turpinot Rīgas pilī iedibināto tradīciju, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatleres kundze pirmdien, 6.decembrī, kopā ar 24 ģimenēm no Latvijas pilsētām un novadiem iededza Rīgas pils Ziemassvētku egli.

 

Egles iedegšanas pasākumā piedalījās tās stiprās, kuplās un radošās ģimenes, kuras šogad pelnījušas īpašu sabiedrības cieņu un uzmanību. Piedalīties svinīgajā pasākumā Rīgas pilī bija aicināta Alkšņu ģimene no Rucavas novada Dunikas pagasta, Bartuševicu ģimene no Tukuma novada, Blūmu ģimene no Neretas novada, Bukšu ģimene no Bauskas novada, Deikinu ģimene no Rēzeknes, Doršu ģimene no Amatas novada Skujenes pagasta, Dunkeru ģimene no Pāvilostas novada Vērgales pagasta, Gabranovu ģimene no Jēkabpils novada Zasas pagasta, Gercānu ģimene no Siguldas novada, Gribustu ģimene no Preiļu novada Saunas pagasta, Jonasu ģimene no Aizputes novada Kalvenes pagasta, Kalniņu ģimene no Madonas novada Praulienas pagasta, Ozoliņu ģimene no Limbažu novada Viļķenes pagasta, Ozolu ģimene no Aizputes novada Kazdangas pagasta, Pujatu ģimene no Rēzeknes novada Ilzeskalna pagasta, Puķulauku ģimene no Grobiņas novada, Raciborsku ģimene no Balvu novada Bērzpils pagasta, Ruļļu ģimene no Limbažu novada Pāles pagasta, Sergējevu ģimene no Ozolnieku novada Cenas pagasta, Vahoņinu ģimene no Rīgas, Vatuļinu ģimene no Valmieras, Agitas Vilciņas un Igora Jakimčuka ģimene no Pārgaujas novada Straupes pagasta un Zaļkalniņu ģimene no Lielvārdes novada.

 

Egles iedegšanas pasākumā piedalīsies tās stiprās, kuplās un radošās ģimenes, kuras šogad pelnījušas īpašu sabiedrības cieņu un uzmanību. Tās pēc Valsts prezidenta aicinājuma izvirzīja Latvijas Pašvaldību savienība. Šī gada ielūgto ģimeņu vidū ir vecāki, kas audzina no trim līdz  deviņiem bērniem, tajā skaitā audžubērnus un aizbildnībā esoši bērnus.  

 

Ziemassvētku egli pie Rīgas pils ģimenēm, rīdziniekiem un pilsētas viesiem dāvina uzņēmums „Latvijas Valsts meži”. Valsts prezidenta patronāžas projekta „Zaļā karotīte” produktu ražotāji ģimenēm bija sarūpējuši īpašu Ziemassvētku torti un citas dāvanas. 

 

Pasākuma norises laikā izskanēja muzikāls Normunda Rutuļa priekšnesums, kā arī ģimeņu izpildītās dziesmas, dzejoļi un novēlējumi Rīgas pilī, kam sekoja “Latvijas stipro ģimeņu egles” iedegšana Pils laukumā. Ziemassvētku egle pie Rīgas pils simbolizē saikni starp tradīcijām un tagadni – mūsdienīgas tehnoloģijas izgaismos senus tautiskus simbolus. Egli kopā ar Valsts prezidentu un Lilitu Zatleres kundzi iededza mūsu valsts stiprās ģimenes, kas ir Latvijas pamats – tajās izaug pašapzinīgi un patriotiski bērni,  spēku un atbalstu smeļas pieaugušie, te kopīgi svin svētkus un dzīvs kļūst tautas kultūras mantojums.

 

Rīgas pils priekšā iedegtā egle ir daļa no Rīgas egļu takas, kuru izstaigājot ikviens var apskatīt daudzveidīgas Ziemassvētku egles un to rotājumus.