Raimonds Vējonis
Vizītē Latvijā ieradīsies Zviedrijas kroņprincese un princis
Piektdien, 2018. gada 27. aprīlī, atsaucoties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ielūgumam, Latviju apmeklēs Viņas Karaliskā Augstība Zviedrijas kroņprincese Viktorija un Viņa Karaliskā Augstība Zviedrijas princis Daniels.

Valsts prezidents uzsver: “Latviju un Zviedriju vieno ne tikai ģeogrāfiska atrašanās Baltijas jūras krastos, bet vairāk nekā tūkstoš gadu kopīga vēsture. Demokrātija, brīvība un solidaritāte ir vērtības, par kurām mēs šodien iestājamies un esam gatavi aizstāvēt.”

Vizītes laikā Zviedrijas kroņprincese un princis viesosies Rīgas pilī, kur tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Ivetu Vējones kundzi. Vizītes laikā Rīgas pilī tiks izstādīta glezna – Vidzemes un Rīgas ģenerālgubernatora Ērika Dālberga portreta kopija. Portrets gleznots pēc zviedru gleznotāja Dāvida Klokera oriģināla materiāliem, un to gleznojusi Latvijas Mākslas akadēmijas studente Kristīne Ķibermane.

Pēc viesošanās Rīgas pilī Zviedrijas kroņprincese un princis apmeklēs Rīgas Ekonomikas augstskolu, kur tiksies ar augstskolas rektoru Andersu Pālzovu un Nākotnes līderu akadēmijas programmas pārstāvjiem. Tāpat plānots arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas apmeklējums, kur notiks dāvanu apmaiņa, Zviedrijas kroņprinceses Viktorijas un prinča Daniela grāmatas dāvinājums Tautas grāmatu plauktam, kā arī Valsts prezidents un Iveta Vējones kundze kopā ar Zviedrijas augstajiem viesiem aplūkos izstādi “Bēgļu laivām pa pēdām”.

Vizītes noslēgumā Zviedrijas kroņprincese Viktorija un princis Daniels apmeklēs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādes “Pārnēsājamās ainavas” atklāšanu.