Egils Levits
Zemes stundā izslēgs Rīgas pils apgaismojumu
Sestdien, 28. martā, no plkst. 20.30 līdz 21.30 miljoniem cilvēku visā pasaulē vienosies lielākajā vides akcijā – Zemes stundā, tādējādi paužot solidaritāti un rūpes par klimatu. Arī Valsts prezidenta kanceleja atbalstīs akciju, šajā laikā izslēdzot apgaismojumu Rīgas pilī un tās teritorijā.

“Zemes stunda ir apliecinājums tam, ka sabiedrība spēj būt solidāra pasaules civilizācijas labuma vārdā, proti, lai mazinātu klimata pārmaiņas un tādējādi saglabātu dabas daudzveidību arī nākamajām paaudzēm. Valsts prezidenta kanceleja atbalsta Zemes stundas akciju, jo tā ir par solidaritāti ar dabu, ko katrs varam īstenot gan individuālā līmenī, mainot savus ikdienas paradumus un samazinot “ekoloģiskās pēdas” nospiedumu, gan nacionālā un globālā līmenī, esot pilsoniski aktīviem un iesaistoties sabiedrībai nozīmīgu klimata jautājumu risināšanā un iniciatīvu atbalstīšanā,” skaidro Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis.

2020. gadā Zemes stunda noritēs jau 13. reizi pēc kārtas. Pasaulē lielāko vides akciju atbalsta miljoniem cilvēku vairāk nekā 180 valstīs un teritorijās, simboliski izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu un tādējādi paužot atbalstu tūlītējai rīcībai klimata pārmaiņu mazināšanai un dabas daudzveidības izzušanas apturēšanai. “Šajā stundā Rīgas pilī, tās dārzā un laukumā tiks izslēgts apgaismojums tik lielā mērā, lai neradītu drošības risku Valsts prezidenta rezidencei. Aicinām arī citas institūcijas par spīti krīzes situācijai valstī neaizmirst par simbolisku rīcību Latvijas ceļā uz klimatneitrālu dzīvesveidu,” rosina A. Teikmanis.