Egils Levits Nacionālā drošība
Valsts prezidenta Egila Levita uzruna Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Kaujas nodrošinājuma bataljona karoga svinīgajā iesvētīšanas un pasniegšanas ceremonijā

Sveicināti, karavīri!

Šodien ir nozīmīga diena ne tikai Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Kaujas nodrošinājuma bataljonam, bet gan visai brigādei.

Mehanizētā kājnieku brigāde ir Nacionālo bruņoto spēku kodols – Latvijas armijas pati spēcīgākā vienība, uz kuru mēs paļaujamies savas valsts aizsardzībā.

“Bez apgādes nav uzvaras,” tāda ir brigādes Kaujas nodrošinājuma bataljona devīze. Bez šī bataljona brigāde nevarētu pildīt savu uzdevumu.

Sakari, apgāde, transports, tehniskais atbalsts, remonts, apsardze un medicīna ir neaizvietojamas kaujas vienības nepieciešamības. To jūs pierādījāt militāro mācību “Sudraba Bulta 2019” laikā, uzturot brigādes apakšvienību nepārtrauktu gatavību un augstu uzdevumu izpildes tempu.

Karavīri!

Jūsu bataljons tika izveidots 2010. gada 9. decembrī. Bet vienība ir nokomplektēta tikai tad, kad tai ir savs karogs. Karogiem vienmēr ir bijusi nozīmīga loma Latvijas bruņotajos spēkos. Starpkaru laikā kopumā visām armijas daļām un aizsargu pulkiem bija vairāk nekā 40 karogu.

Pēc brīža jūs saņemsiet savas vienības karogu. Karogs ir tas, kas pulcē vienību ap sevi. Karogs ir katras armijas vienības lepnums, kas jānosargā par katru cenu. Lai šis karogs ir Kaujas nodrošinājuma bataljona simbols! Lai tas apliecina jūsu kaujas garu un Latvijas karavīru patriotismu!

Dievs, svētī Latviju!

29.10.2019. Valsts prezidents Egils Levits apmeklē Ādažu militāro bāzi un piedalās Kaujas nodrošinājuma bataljona karoga svinīgajā iesvētīšanas un pasniegšanas ceremonijā