Egils Levits
Valsts prezidents: Latvijas augstskolām jākļūst konkurētspējīgākām Eiropas līmenī

3. septembrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāju Rūtu Muktupāvelu un ģenerālsekretāru Jāni Bernātu, lai pārrunātu jautājumus, kas būtu jāņem vērā, izstrādājot augstākās izglītības reformas koncepciju.

Tikšanās laikā E. Levits bija ieinteresēts uzklausīt Rektoru padomes nostāju, kādi aspekti Izglītības un zinātnes ministrijai būtu jāņem vērā, izstrādājot topošo augstākās izglītības reformas koncepciju. Sarunas biedri bija vienisprātis, ka augstskolu autonomija ir ļoti svarīga šīs koncepcijas sastāvdaļa, lai veicinātu augstākās izglītības iestāžu kvalitāti un konkurētspēju.

Valsts prezidents un Latvijas Rektoru padomes pārstāvji pauda vienotu viedokli, ka ir jāstiprina zinātnes loma augstskolu darbā. E. Levits arī uzsvēra, ka “ar topošo koncepciju jāpanāk Latvijas augstskolu kvalitatīva un strauja izaugsme, lai tās kļūtu vēl konkurētspējīgākas un spētu piesaistīt arvien vairāk starptautisko studentu”.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par reformas ietekmi uz likumdošanu, augstskolu pārvaldības modeļiem, studiju kvalitāti, profesiju prestiža novērtēšanu un citiem aspektiem, kuros noteikti jāņem vērā arī nozaru viedoklis.

Valsts prezidenta Egila Levita tikšanās ar Latvijas Rektoru padomes pārstāvjiem