Egils Levits Iekšpolitika
Valsts prezidents uzsver nepieciešamību krīzē atbalstīt augstāko izglītību un kultūras nozari
Valsts prezidents Egils Levits šodien sazinājās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu,pārrunājot darbus,kas vēl paveicami, lai atceltu ārkārtējo situāciju un noteiktu atvieglotus ierobežojumus pēc plānotās ārkārtējās situācijas beigām. Abas puses apspriedās par ceļošanas iespēju paplašināšanu arī uz citām zemēm ārpus Baltijas valstīm atbilstoši aktuālajai situācijai sabiedrības veselības drošībā.

E. Levits un K. Kariņš apspriedās par vīrusa COVID-19 izraisītās ekonomiskās krīzes novēršanu. Valsts prezidents akcentēja nepieciešamību ieguldīt gudri tādās nozarēs, kas varētu dot atdevi. “Tāpat uzskatu, ka ir īpaša uzmanība jāpievērš augstākās izglītības finansēšanai. Paralēli arī jāturpina darbs pie augstākās izglītības reformas,” sacīja E. Levits.

Valsts prezidents pievērsa uzmanību kultūras nozīmei sabiedriskajā dzīvē, izsakot savu atbalstu krīzes finansējuma piešķiršanai kultūras nozarei. E. Levits arī akcentēja tematu par nepieciešamību uzklausīt nevalstisko organizāciju profesionālo viedokli un apspriest ierobežojumu atvieglošanu, kas ļautu noturēt amatierkoru mēģinājumus. K. Kariņš atzīmēja, ka šodien Ministru kabinets ir plānojis par šo tematu apspriesties.