Raimonds Vējonis
Eiropas dienā 21 ES dalībvalsts prezidenti aicina balsot Eiropas Parlamenta vēlēšanās
Ceturtdien, 2019. gada 9. maijā, atzīmējot Eiropas dienu, Rīgas pils Svētā Gara tornī pacelts Eiropas Savienības (ES) karogs. Savukārt 21 ES dalībvalsts prezidenti, atsaucoties Vācijas prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera aicinājumam, ir apvienojušies kopīgā aicinājumā ES pilsoņiem piedalīties un balsot Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

“Svinēsim Eiropas dienu kopā, jo visus mūs – Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņus vieno kopīgas vērtības – brīvība, vienlīdzība, solidaritāte, demokrātija un taisnīgums. Un tikai kopā mēs varam nodrošināt mieru, pārticību un labāku nākotni Eiropas iedzīvotājiem,” uzsver Valsts prezidents.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pievienojoties aicinājumam, norāda: “Ar savu balsojumu Eiropas Parlamenta vēlēšanās mēs noteiksim visas Eiropas nākotni un vairosim Latvijas iespējas Eiropas valstu saimē”.

21 ES valstu prezidenti – Bulgārijas, Čehijas, Vācijas, Igaunijas, Īrijas, Grieķijas, Francijas, Horvātijas, Itālijas, Kipras, Latvijas, Lietuvas, Ungārijas, Maltas, Austrijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovēnijas, Slovākijas un Somijas – norāda, ka “mēs nevaram un mums nevajadzētu uzskatīt mieru, brīvību, pārticību un labklājību par pašsaprotamām. Ir nepieciešams, lai mēs visi aktīvi iesaistītos lieliskās idejas par mierīgu un integrētu Eiropu īstenošanā”.

“Mēs visi esam vienisprātis, ka Eiropas integrācija un vienotība ir būtiskas un ka mēs vēlamies turpināt Eiropas sadarbību šīs Savienības veidolā. Tikai spēcīga kopiena būs spējīga pārvarēt mūsdienu globālos izaicinājumus. Klimata pārmaiņu, terorisma, ekonomiskās globalizācijas un migrācijas ietekme neapstājas pie valstu robežām. Tikai tad, ja strādāsim kopā kā institucionālā līmenī vienlīdzīgi partneri, varēsim veiksmīgi risināt šos izaicinājumus un turpināt virzīties uz ekonomisko un sociālo kohēziju un attīstību,” atzīmēts 21 ES prezidenta kopīgajā aicinājumā.

“Mūsu vienotajai Eiropai ir vajadzīgs spēcīgs tās pilsoņu balsojums. Tāpēc mēs aicinām jūs izmantot savas balsstiesības. Tas ir balsojums par mūsu kopīgo Eiropas nākotni,” uzver ES dalībvalstu prezidenti.

Eiropas Savienības valstu vadītāju kopīgs aicinājums Eiropai pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām 2019. gada maijā