Raimonds Vējonis
Latvija saņem starptautisko Vestfālenes miera balvu
Sestdien, 2018. gada 14. jūlijā, Minsterē, Vācijas Federatīvajā Republikā Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā saņēma Latvijai piešķirto starptautisko Vestfālenes miera balvu.

Šogad prestižo apbalvojumu saņēma trīs Baltijas valstis – Latvija, Lietuva un Igaunija par to nozīmīgo ieguldījumu reģiona mierīgā un demokrātiskā attīstībā.

“Miera apbalvojumus ir kā atgādinājumu visai pasaulei par Baltijas valstu iedzīvotāju gara spēku un neatlaidību ceļā uz brīvību. Skatoties uz 21. gadsimtu, tas ir spēcīgs pamudinājums aiz ikdienas darbiem un katras valsts individuālajām interesēm atcerēties par pašu svarīgāko – cik nozīmīgs ir miers Eiropā," Valsts prezidents uzsvēra, saņemot balvu.

Tāpat Valsts prezidents savā runā atzīmēja: “Esmu pārliecināts, ka mūsu kopīgā nākotne ir vienotā Eiropā. Tādā, kurā valda cieša sadarbība, solidaritāte un apņēmība sasniegt izvirzītos mērķus. Vienota Eiropa, kura ir balstīta uz kopīgām vērtībām - brīvību, demokrātiju un likuma varu. Tikai vienoti mēs varam būt tik stipri, lai izmantotu mūsdienu iespējas un stātos pretim mūsdienu izaicinājumiem.”

Vestfālenes miera balva ir dibināta 1998. gadā un tiek pasniegta reizi divos gados par īpašiem nopelniem miera stiprināšanā Eiropā un pasaulē.