Egils Levits Ārlietas
Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Melnkalnes prezidents Milo Džukanovičs
11. martā Latvijā oficiālā vizītē viesosies Melnkalnes prezidents Milo Džukanovičs (H.E. Mr Milo Đukanović).

Tikšanās laikā Rīgas pilī Latvijas Valsts prezidents ar Melnkalnes prezidentu pārrunās abu valstu divpusējās attiecības, sadarbību NATO ietvaros, Eiropas Savienības integrācijas un paplašināšanās politiku, kā arī aktualitātes Rietumbalkānos.

Vizītes laikā plānota oficiālā Melnkalnes prezidenta sagaidīšanas ceremonija laukumā pie Rīgas pils, tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, abu valstu delegāciju sarunas, kā arī E. Levita un M. Džukanoviča paziņojums presei. Pēc tam paredzēta svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa. Vizītes turpinājumā M. Džukanovičs apmeklēs Ādažu bāzi, kur godinās kritušos Latvijas karavīrus, kā arī tiksies ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sastāvā dienošajiem Melnkalnes karavīriem, lai pārrunātu viņu dienesta gaitu Latvijā. Vizītes noslēgumā Melnkalnes prezidents Milo Džukanovičs apmeklēs Latvijas Okupācijas muzeju.

Mediju ievērībai: Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, lai apmeklētu mediju programmā norādītos pasākumus, nepieciešama speciālā akreditācija, kas būs jāuzrāda visās norises vietās. Mediju pārstāvji aicināti akreditēties Valsts prezidenta Egila Levita un Melnkalnes prezidenta Milo Džukanoviča tikšanās atspoguļošanai līdz 2020. gada 9. marta plkst. 14.00, aizpildot Valsts prezidenta kancelejas sagatavoto pieteikuma formu par katru akreditējamo personu. Pēc noteiktā termiņa saņemtie akreditācijas pieteikumi netiks apstrādāti.

Melnkalnes prezidenta vizītei Ādažu bāzē aicinām akreditēties Aizsardzības ministrijā. Ierašanās Ādažu bāzē līdz plkst.15.10. Dalību pasākumā lūdzam pieteikt līdz 10. marta plkst. 15.00, rakstot uz e-pastu: mairita.senkevicina@mod.gov.lv. Pieteikumā nepieciešams norādīt pārstāvēto plašsaziņas līdzekli, vārdu, uzvārdu un personas kodu. Ierodoties uz pasākumu līdzi ņemt personu apliecinošu dokumentu – pasi vai ID karti. Informējam, ka Jūsu dati tiks apstrādāti tikai konkrētā pasākuma vajadzībām. Datu uzglabāšanas laiks – līdz pasākuma beigām.

Mediju programma 11. martam

11.00    Oficiālā Melnkalnes prezidenta Milo Džukanoviča sagaidīšanas ceremonija (POOL 1)
Laukums pie Rīgas pils. Foto un video iespējas.

11.15    Melnkalnes prezidenta Milo Džukanoviča ieraksts Viesu grāmatā (POOL 2)
Rīgas pils. Foto un video iespējas.

11.40    Melnkalnes un Latvijas delegāciju saruna (POOL 2)
Rīgas pils. Foto un video iespējas sarunas sākumā.

12.50-13.10    Valsts prezidenta Egila Levita un Melnkalnes prezidenta Milo Džukanoviča preses konference
Rīgas pils. Foto un video iespējas.

15.00    Svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa 
Brīvības piemineklis. Foto un video iespējas.

15.50    Melnkalnes prezidents Milo Džukanovičs apmeklē Ādažu militāro bāzi
Kadaga, Ādažu novads. Foto un video iespējas.

17.40    Melnkalnes prezidents Milo Džukanovičs apmeklē Latvijas Okupācijas muzeju
Latvijas Okupācijas muzejs, Raiņa bulvāris 7. Foto un video iespējas.

Detalizētāka mediju programma šeit.

Apmeklējot pasākumus, jāievēro apģērba etiķete – tumšs uzvalks kungiem un lietišķs kostīms dāmām.