Latviju valsts vizītē apmeklē Itālijas Republikas prezidents
Otrdien, 2018. gada 3. jūlijā, Latviju valsts vizītē apmeklē V.E. Itālijas Republikas prezidents Serdžo Matarella un Laura Matarella.

“Latvija augstu novērtē Itālijas lomu neatkarīgas Latvijas izveidošanā un atjaunošanā un Itālijas ieguldījumu mūsu valsts attīstībā un tās demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, palīdzot Latvijai pievienoties Rietumu valstu saimei – gan NATO, gan ES, gan eirozonai. Mums ir jāturpina stiprināt Eiropas solidaritāti, veidojot vienotu, drošu un ekonomiski attīstītu Eiropu,” uzsver Raimonds Vējonis.

Valsts vizītes laikā Itālijas prezidents un Laura Matarella Rīgas pilī tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Ivetu Vējones kundzi, kā arī svinīgā ceremonijā noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa. Valsts prezidents un Iveta Vējones kundze piedalīsies Itālijas prezidenta grāmatas dāvinājuma pasniegšanā Tautas grāmatu plauktam un izstādes “Itālijas loma Latvijas starptautiskā atzīšana” (“The Role of Italy in the International recognition of Latvia”) atklāšanā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Plānots arī Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, Ivetas Vējones kundzes un V.E. Itālijas Republikas prezidenta Serdžo Matarellas un Lauras Matarellas izstādes “Ciao! Niklāvs Strunke Itālijā. 20. gadsimta 20. gadi” apmeklējums.

Dienas noslēgumā Rīgas pilī notiks Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Ivetas Vējones kundzes rīkotās valsts vakariņas par godu V.E. Itālijas Republikas prezidenta Serdžo Matarellas un Lauras Matarellas valsts vizītei Latvijas Republikā

Šī vizīte būs veltīta Latvijas valsts simtgadei un stiprinās abu valstu divpusējās attiecības.