Valdis Zatlers

 

{module=pk/pages/media_player.xml?play_url=/storage/items/WMV/item_1829_mongolija_3.02.2009..wmv&play_width=400&play_height=400}

 

 

Šodien Rīgas pilī akreditācijas vizītē pie Valsts prezidenta Valda Zatlera bija ieradies Mongolijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Otgons Dambinjams (Otgon Dambiinyam).

 

Tikšanās laikā Valsts prezidents apsveica Otgonu Dambinjamu ar akreditāciju Latvijā un jaunajiem amata pienākumiem, izsakot pārliecību par veiksmīgu starpvalstu attīstību nākotnē. Vēstnieks arī uzsvēra, ka ir spēkā ielūgums Valsts prezidentam apmeklēt Mongoliju.

 

Iepazīšanās sarunā ar Mongolijas vēstnieku Valdis Zatlers atzīmēja, ka ekonomiskās sadarbības potenciāls starp abām valstīm nav pilnībā izmantots, un mums ir labi priekšnoteikumi, lai rastu plašāku piepildījumu līdz šim ne pārāk aktīvajās attiecībās. Tāpat Valsts prezidents aicināja veicināt ekonomiskās sadarbību tādās jomās kā telekomunikācijas, pārtikas rūpniecība, mašīnbūve, dzelzceļa pārvadājumi un loģistikas centru attīstība.

 

Sarunas gaitā abas puses apmainījās arī ar viedokļiem par finanšu un ekonomisko krīzi un to ietekmi uz abu valstu tautsaimniecības attīstību.

 

Mongolijas vēstnieks rezidē Varšavā un ir akreditēts kā nerezidējošais vēstnieks visās Baltijas valstīs un Ukrainā. Polijā akreditējies 2008.gada aprīlī, iepriekš vadījis Mongolijas ĀM Protokola departamentu, strādājis vēstniecībās Ēģiptē, Ķīnā un Afganistānā.