Valdis Zatlers

Sveicot Valsts prezidenta kausa izcīņas vieglatlētikā ieguvējus un pateicoties viņu treneriem par paveikto darbu, Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien Rīgas pilī tikās ar sacensību laureātiem. Tikšanās laikā viņš pasniedza Valsts prezidenta kausus sacensību uzvarētājiem individuālajā vērtējumā Jānim Leitim un Agnesei Pastarei, kā arī uzvarētājiem novadu komandu vērtējumā.

 

„Šīs ir ļoti tradicionālas un reizē neparastas sacensības – balvas nepasniedz stadionā, bet gan Rīgas pilī. Mani priecē fakts, ka šīs sacensības ir kļuvušas par tradīciju, tās ir populāras un tajās ir labi rezultāti,” uzsvēra Valsts prezidents. Valdis Zatlers pateicās par veiksmīgi organizētajām sacensībām un novēlēja sportistiem jaunas uzvaras arī citās sacīkstēs.

 

Valsts prezidenta kausa izcīņa vieglatlētikā šogad notika 3.- 4.jūlijā Valmierā, kur tradicionāli norisinās šīs sacensības. Šogad kausa izcīņas augstvērtīgākie rezultāti bija Jāņa Leiša sasniegums tāllēkšanā (7,65 metri) un Agneses Pastares uzrādītais laiks 5000 metru sacensībās soļošanā (22:08,44). Savukārt novadu komandu vērtējumā uzvarēja Rīgas komanda, apsteidzot Vidzemes un Kurzemes novada sportistus.