Egils Levits Ārlietas
Rīgas pilī apspriež Ziemeļvalstu un Baltijas digitālo transformāciju
Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ministriem, lai pārrunātu reģiona digitālo transformāciju.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka reģionam ir vienota ambīcija – kļūt par pasaules inovatīvāko reģionu un sniegt pēc iespējas mūsdienīgākus pakalpojumus sabiedrībai, iespējas uzņēmējiem un reģionam – tālāku izaugsmi un sekmīgu konkurētspēju globālā mērogā.

Valsts prezidents ar ministriem apspriedās par tehnoloģiju un mākslīgā intelekta (MI) diskutablajiem jautājumiem – veicinot ātru tehnoloģiju attīstību, saprast robežu, cik tālu ļaujam MI pieņemt lēmumus, kā arī citus ētiskas dabas aspektus.

Ministri no Ziemeļvalstīm un Baltijas valstīm ir ieradušies Rīgā uz Starptautisko Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas forumu “5G Techitory”, kā mērķis šogad ir veicināt Baltijas jūras reģiona valstu savstarpējo sadarbību 5G tehnoloģiju attīstīšanā.

27.11.2019. Valsts prezidenta Egila Levita tikšanās ar Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ministriem par digitālo transformāciju