Egils Levits Iekšpolitika
Tikšanās Rīgas pilī: Visu rīdzinieku un Latvijas iedzīvotāju labā ir jānojauc siena starp galvaspilsētu un valsti
Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Oļegu Burovu, pārrunājot plašu jautājumu loku par galvaspilsētas aktualitātēm, kā arī valsts institūciju un galvaspilsētas sadarbību.

Abas puses bija vienisprātis, ka galvaspilsētai, kurai ir īpašas funkcijas valstī, ir nepieciešama konstruktīva sadarbība dažādos praktiskās dzīves jautājumos ar valsts institūcijām rīdzinieku un visas Latvijas iedzīvotāju labā. Abas puses bija pārliecinātas, ka ir jānojauc siena starp galvaspilsētu un valsti un jāīsteno tāda sadarbība, kas stiprinātu Rīgu kā modernu Ziemeļeiropas metropoli.

Valsts prezidents tikšanās laikā izrunāja jautājumu par bērnu dārzu trūkumu galvaspilsētā. O. Burovs informēja par pašvaldības plāniem, tajā pašā laikā aktualizējot audzinātāju un auklīšu trūkumu, kā arī pedagoga prestižu valstī kopumā. Sarunā tika akcentēts, ka darbs pie jauno speciālistu piesaistes iegūtajai profesijai ir viens no lieliem un nākotnes izglītībai ļoti svarīgiem jautājumiem, kur valstij, universitātēm un pašvaldībām cieši jāsadarbojas. O. Burovs atzīmēja, ka ir atvērts sadarbībai ar valsts institūcijām dažādu jautājumu risināšanā.

Tikšanās laikā tika pārrunāts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādē esošais Pašvaldību likums un tajā noteiktās galvaspilsētas funkcijas. Pēc Rīgas domes priekšsēdētāja sacītā, nepieciešams pārrunāt arī, kā finansiāli risināt galvaspilsētai paredzētās funkcijas.

E. Levits interesējās par Rīgas aglomerācijas jautājumiem, kā arī Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanu. Abas puses pārrunāja arī jautājumu par Pēterbaznīcas nākotni.

Valsts prezidents Egils Levits tiekas ar Rīgas domes priekšsēdētāju Oļegu Burovu