Egils Levits
Valsts prezidenta Egila Levita uzruna kustības “Dažādībā ir spēks” balvas pasniegšanas ceremonijā

Cienījamie kustības “Dažādībā ir spēks” dalībnieki un organizatori!

Sirsnīgi sveicu jūs balvas pasniegšanas ceremonijā! Balvas mērķis ir veicināt toleranci un veidot izpratni par to, ka dažādība ir resurss – mums ir jārosina atvērtība un jāizceļ labās prakses piemēri. Papildus vēlos uzsvērt un izteikt pateicību visiem darba devējiem, kuri Covid-19 pandēmijas laikā neatlaiž darbiniekus, turpina cilvēku nodarbinātību. Ir tik svarīgi apzināties, ka visapkārt ir spējīgi un darboties griboši cilvēki, tādēļ vēlos pateikties tiem darba devējiem, kuri šajā laikā turpina veicināt nodarbinātību un cilvēku savstarpējo cieņu.

Vēlos apsveikt arī iniciatīvas “Dažādībā ir spēks” organizatorus ar “Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvas 2020” nacionālā līmeņa apbalvojumu kategorijā par atbildīgas un iekļaujošas uzņēmējdarbības veicināšanu. Paldies jums par ieguldīto darbu! Novēlu spēku turpmākai atvērtas darba vides veidošanai Latvijas uzņēmumos, iestādēs un organizācijās!

Lai jums izdevusies pēcpusdiena, spēks turpināt iesākto ceļu un veiksme nākotnes iecerēs! Aicinu kustības esošajiem un topošajiem darba devējiem atcerēties – dažādībā ir spēks!