Egils Levits Nacionālā drošība
Valsts prezidenta Egila Levita uzruna, pasniedzot Brigādes ģenerāļa dienesta pakāpi Egilam Leščinskim

Godātie karavīri!

Godātais Nacionālo bruņoto spēku komandieri!

Dāmas un kungi!

Šogad Nacionālie bruņotie spēki svin savu 100 gadu jubileju. Pēc nedēļas svinēsim Lāčplēša dienas simtgadi. Tāpēc šodien esmu lepns un gandarīts pasniegt augstāko ģenerāļa un militāro dienestu pakāpi Latvijas armijā. Kad pirms 29 gadiem atguvām savu neatkarību, Nacionālo bruņoto spēku atjaunošana bija viens no svarīgākajiem mūsu valsts uzdevumiem. Toreiz kā tagad, kad drošības situācija pasaulē atkal liek būt īpaši vērīgiem, Latvijai ir nepieciešami gudri, mērķtiecīgi un prasmīgi virsnieki. Šodien mums ir pašiem savi profesionāli un labi ekipēti bruņotie spēki un spēcīga, sevi pierādījusi un apliecinājusi Zemessardze. Latvijas armija attīstās pareizajā virzienā. Dienesta pakāpes pasniegšana šodien tam ir vēl viens apliecinājums. 

Brigādes ģenerāļa Egila Leščinska dienesta gaitas liecina par augstu profesionalitāti un mērķtiecību, kalpojot Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem. Sākot kā ierindas zemessargs Speciālo uzdevumu vienībā 1992. gadā, 27 gadus vēlāk kļūstot par Zemessardzes komandieri, Latviju pārstāvot NATO galvenajā štābā Monsā, vadot mācību pavēlniecību un Nacionālo aizsardzības akadēmiju, 2004. gadā Latvijas kontingentā Irākā dienot daudznacionālā divīzijas štābā. Tas ir apliecinājums mūsu NBS virsnieku spēkam.
Liels paldies un sirsnīgi apsveikumi Brigādes ģenerāļa Egila Leščinska sievai Lailai un abām meitām. Paldies jums par atbalstu, bez kura nebūtu iespējams šis Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem tik nozīmīgais notikums.

Novēlu Egilam Leščinskim veiksmi turpmākajā dienestā, ik dienu ar savu dienestu stiprinot mūsu valsts aizsardzības spēju un veicinot mūsu Nacionālo bruņoto spēku attīstību kopumā. 

Latvija lepojas ar jums! Es zinu, ka jūs darīsiet visu, lai vienmēr aizsargātu mūsu tēvzemi.

05.11.2019. Valsts prezidents Egils Levits pasniedz Brigādes ģenerāļa dienesta pakāpi Egilam Leščinskim