Egils Levits
Valsts prezidents aicina apmeklēt Latvijas muzejus
Trešdien, 27. maijā, Valsts prezidents Egils Levits ar dzīvesbiedri Andru Leviti dosies uz Rundāles pili, lai tiktos ar muzeja darbiniekiem un apskatītu aktuālo ekspozīciju, kā arī pils Rožu dārzā iestādītu rozes stādu. Savukārt piektdien, 29. maijā, Valsts prezidents ar dzīvesbiedri apmeklēs Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

“Šajā laikā mēs katrs varam darīt kaut nedaudz, lai, apmeklējot tik dažādos un daudzveidīgos muzejus visos Latvijas novados, ar savu viesošanos atbalstītu to darbību. Esmu pārliecināts, ka Latvijas apceļošana un izzināšana dos gandarījumu un dziļākas zināšanas par mūsu vēsturi, zemi un valsti. Ievērosim ierobežojumus, bet izmantosim katru iespēju, lai atbalstītu mūsu kultūru,” aicina Valsts prezidents.

Rundāles pils apmeklējuma laikā E. Levits un A. Levite tiksies ar Rundāles pils direktori Lauru Lūsi, muzeja ilggadējo “dvēseli”, mākslas vēsturnieku un gleznotāju Imantu Lancmani un Rundāles pils Mākslas pētniecības nodaļas galveno speciālisti, izstāžu kuratori Laumu Lancmani. Tāpat Valsts prezidents ar dzīvesbiedri aplūkos pils pamatekspozīciju un izstādi “No gotikas līdz jūgendstilam”, pils Rožu dārzā iestādīs selekcionāres Dzidras Riekstas rozes stādu “Marga” un apskatīs Rundāles pils dārzu.

Apmeklējot Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Valsts prezidents ar dzīvesbiedri apskatīs Ērika Apaļā mākslas izstādi “Ģimene”.


Programma Rundāles pilī

14.00 – Valsts prezidenta Egila Levita un Andras Levites kundzes ierašanās Rundāles pilī

14.05–14.45 – Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze Rundāles pils Rožu dārzā iestāda rozes stādu un apskata dārzu

16.10~17.40 – Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze apskata Rundāles pils pamatekspozīciju un izstādi “No gotikas līdz jūgendstilam”, parakstās Rundāles pils Viesu grāmatā