Andris Bērziņš
9.oktobrī Valsts prezidents Andris Bērziņš darbam Latvijā akreditēja Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Hairi Hairetu Jalavu (Mr Hayri Hayret Yalav). 

 

Tikšanās laikā ar jauno Turcijas vēstnieku Andris Bērziņš uzsvēra, ka starp abām valstīm pastāv lieliskas divpusējās attiecības, ko apliecina jau šajā mēnesī gaidāmā nesen ievēlētā Turcijas prezidenta vizīte Latvijā. Vēstnieks norādīja, ka Turcijas prezidenta vizīte Latvijā būs viņa pirmā vizīte kādā no ES valstīm. Andris Bērziņš atzīmēja stabilos savstarpējo ekonomisko attiecību rādītājus, un izteica cerību, ka pavasarī notikušie biznesa forumi Ankarā un Stambulā, kā arī šomēnes plānotās Turcijas prezidenta vizītes laikā, gaidāmais forums Rīgā kalpos par labiem priekšnoteikumiem, lai attīstība šajā jomā paplašinātos.

 

Amatpersonas apsprieda arī Turcijas un Eiropas Savienības attiecības. Tāpat tika pārrunātas Latvijas un Turcijas kā NATO dalībvalstu sadarbība. Sarunas dalībnieki pieskārās arī jautājumiem par drošības situācijas izmaiņām un tās radītajiem izaicinājumiem Aliansei.  

 

 

Uzziņai:

Vēstnieks Hairi Hairets Jalavs – dzimis 1953.gadā. Studējis vadības zinātni. 1981.gadā sācis strādāt ārlietu dienestā, ieņēmis dažādus amatus ministrijas centrālajā aparātā, kā arī Turcijas pārstāvniecībās Bonnā, Londonā, Losandželosā. No 2006.gada līdz 2011.gadam bijis vēstnieks Argentīnā.